Microsoft се отказа от Modern версията на Skype

0
25

Microsoft реши да премахне версията на Skype с интерфейс Metro, която се появи в операционната система Windows 8 и може да се изтегли в средата на ОС Windows 10. Тази версия на програмата е предназначена за използване предимно на сензорни екрани.

 

Modern-версията на Skype ще работи до 7-ми юли тази година, след което ще бъде обновена с версия за работния плот. Приложението ще бъде премахнато от сървърите на корпорацията, а потребителите ще бъдат пренасочени към десктоп-варианта. Софтуерният гигант се стреми да постигне максимална универсалност в ОС Windows 10 и унифициране на приложенията. Ето защо няма нужда от две версии на една и съща програма.

Основната версия на Skype наскоро бе оптимизирана за сензорни екрани и Microsoft счита, че потребителите с мобилни устройства няма да усетят неудобство при миграцията към десктоп-версията.

Skype Modern ще продължи да работи в операционната система Windows RT, но няма да се развива и навярно ще се изпращат единствено обновявания по безопасността.

Skype ще бъде дълбоко интегриран в ОС Windows 10 и ще може да се използва веднага след инсталиране на операционната система. Да си припомним, че това лято в Skype ще бъде добавена възможност за превод на текстове и глас в реално време.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари