Microsoft спира списанието на MSDN след 30 години – краят на една ера

2
652

Списанието на Microsoft, MSDN Magazine, което е насочено към разработчиците, ще бъде спряно през ноември тази година. Под една или друга форма, то бива публикувано над три десетилетия. Издава се се в САЩ, но онлайн се разпространява на различни езици. Компанията взима това решение, след като премества фокуса си към публикуване на техническите си ресурси – онлайн на различни уеб сайтове.

“Продуктите и услугите на Microsoft се разширяват експоненциално през годините. MSDN Magazine премина през една своя еволюция. Осъзнахме, че е време да пенсионираме списанието и да продължим работата си чрез онлайн канали като docs.microsoft.com.”, казват от Microsoft.

В допълнение на тези ресурси, за феновете на изданието, всички излезли броеве ще бъдат архивирани и ще са налични в Интернет

Наследството на MSDN Magazine може да се проследи до преди над 30 години. В това си име, то се публикува от 2000-та година. Тогава Microsoft слива списанията Microsoft Systems Journal и Microsoft Internet Developer.

Microsoft Systems Journal започва да се издава през 1986 година. Това е първото печатно творение на компанията в областта на програмирането.

Хората, които разполагат с активен абонамент за списанието, ще получат остатъка от парите си обратно. От Microsoft обясняват, че това ще се случи веднага след като бъде пуснат последният брой през ноември.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Умен
Умен

MIcrosoft спира всичко хубаво….

Gero
Gero

И продължава единствено да краде информация.