Microsoft спря услугата Hotfix

3
737

Досега потребителите използващи продуктите на Microsoft имаха възможност да изтеглят пачове за индивидуални проблеми или бъгове във Windows, Office и другите продукти на софтуерния гигант. Тази услуга бе полезна за хората, сблъскали се с отделен проблем или бъг, които не искат да инсталират кумулативно обновяване или Service Pack.

Сега вече Hotfix е минало. В сайта се казва, че потребителите вече трябва да изтеглят само кумулативни обновявания от каталога на Microsoft или просто да се обновят до Windows 10. Създадените досега хот фиксове – около 1000 броя, все още са достъпни и документирани.

Причината за спирането на Hotfix е очевидна и разбираема. С излизането на Windows 10 корпорацията премина към нова политика на обновяванията на своите продукти. Сега потребителите са длъжни да обновяват своята операционна система два пъти в годината, както и да инсталират месечните обновявания. Microsoft нарича тази система Software-as-a-service. Сега всички пачове за Windows 10, излизащи във вид на кумулативни обновявания, на практика са задължителни за инсталиране, а потребителят трябва да ги инсталира – така е записано в лицензионното споразумение, ако иска да продължи да използва операционната система. Всъщност, няма надежден начин за спиране инсталирането на кумулативните обновявания.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
МакайранKofti Petrov Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Kofti Petrov
Kofti Petrov

Иползвам уиндоус сървър от 10 години/лицензиран/, досега хотфикс не ми е помагал 🙂 … най-интереснот беше, когато ексчейндж се счупи при инсталирането на сертификат на ел подпис, което установих след 1 седмица … а след хотфикса и намесата на съпорта на майкрософт съвета беше – преинсталирайте 🙂 🙂 🙂

айран
айран

Абе тая компания е в канала от години

Мак
Мак

https://www.nasdaq.com/symbol/msft/real-time

Твоята компания къде е?