Microsoft спря 32-битовите версии на Windows 10 за ОЕМ производителите

1
744

Считано от месец май тази година Microsoft престана да предоставя на ОЕМ производителите 32-битови нови версии на Windows 10. От този месец ОЕМ производителите могат да инсталират на персоналните компютри и лаптопите само 64-битова Windows 10 версия 2004 или по-нова.

След излизането на голямото пролетно обновяване Windows 10 May 2020 Update (версия 2004) корпорацията дори обнови параграф 3.1 на минималните системни изисквания за Windows 10. Явно това е първата стъпка на Microsoft към постепенното премахване на 32-битовите версии на своята операционна система и навярно и 32-битовите приложения. Софтуерният гигант заяви, че както преди ще се оказва пълна поддръжка на потребителите, използващи 32-битови ОС и приложения, включително и чрез излизането на необходимите за тези операционни системи обновявания по безопасността.

Да отбележим, че всичко това не се отнася за сега съществуващите персонални компютри и Microsoft ще продължи да предлага 32-битови версии на Windows 10 по другите канали. Потребителите както преди могат и ще могат да си купуват 32-битови версии на тази операционна система. Но е ясно, че с времето ще се прекрати поддръжката на 32-битовите процесори, а и производителите ще престанат да предлагат на пазара 32-битови устройства. Но засега промените засягат само ОЕМ производителите и потребителите няма за какво да се притесняват.

Миналата година с излизането на Windows 10 версия 1903 Microsoft увеличи минимално необходимата постоянна памет за работа с Windows 10. Вместо 16 GB за 32-битовите и 20 GB за 64-битовите устройства, минималното необходимо дисково пространство стана 32 GB за всички устройства.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари