Microsoft: Стартът на Windows 8 е успешен

3
22

Всеобщо мнение е, че Windows 8 не предизвика желаните овации от потребителите. Някои производители на компютри дори обвиняват новата операционна система за слабите си продажби в края на 2012 година. Според шефа на бизнес отдела на Microsoft Тами Релър, обаче, платформата въобще не се справя зле. Напротив, според нея „ние едва сега започваме“.

До края на февруари Microsoft са продали около 60 милиона лиценза за Windows 8. Настъплението на операционната система обаче тепърва предстои. Според Релър някои от най-очакваните таблети и хибридни компютри едва сега започват да се продават по магазините. Директорката посочи, че по време на представянето на операционната система на пазара са били пуснати много по-малко компютри с тъчскрийн, отколкото е трябвало.

„Windows 8 е създадена за едно ново поколение устройства, които просто не успяха да достигнат потребителите преди празниците“, твърди тя. Въпреки забавянето Релър е убедена, че операционната система е успешна стъпка напред за Microsoft, тъй като ще им позволи да увеличат дяла си не само на пазара за персонални компютри, но и, най-вече, на пазара за мобилни устройства, който всъщност, така или иначе, се разраства много по-бързо.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари