Microsoft създават интерактивно съдържание за Xbox

0
41

От доста време насам Microsoft имат една несбъдната мечта – да създават не само платформи, но и съдържание, адаптирано за тях. Те неведнъж са се опитвали да постигнат това, най-вече в MSN отдела си, но досега усилията им не са се увенчали с успех. Въпреки това, компанията няма намерение за изостави стремежите си. Това бе подчертано от президента на отдела по развлечение и дигитални медии Нанси Телъм.

В наскоро провело се интервю Телъм сподели, че Microsoft са отворили ново студио с общо 125 служителя в калифорнийския град Санта Моника, в което ще се твори съдържание за Xbox. За съжаление, президентът не уточни точно какъв тип съдържание ще се създава там – дали игри или пък видео. Тя разкри само, че графикът на студиото вече е доста натоварен с бъдещи проекти, но не разкри с какъв бюджет разполага.

Запитана защо Microsoft не разчитат на чуждо съдържание вместо да създават свое собствено Телем отвърна, че компанията й се стреми да предложи на пазара нов тип медия, която е интерактивна, а не традиционно последователна. Интерактивността на съдържанието отразява нуждите на младото поколение, обясни Телъм. Тя допълни, че продължителността на отделните продукти може да бъде от 10 минути до половин час. Това последно уточнение доказва, че въпросното съдържание ще е по-скоро свързано с предлагането на видео, отколкото на игри.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари