С цел да угоди на китайското правителство и да увеличи своето присъствие на този пазар, Microsoft е готов със своята редакция на операционната система Windows 10, специално предназначена за Китай. Microsoft реши да създаде тази специална версия на своята ОС, след като Китай официално обяви опасенията си от подслушване и задни врати. За новата версия на Windows 10 засега няма нови подробности, но се очаква премахването на много приложения и функции.

Не много отдавна китайските власти забраниха на Microsoft да разпространява на китайския пазар операционните системи Windows 8 и Windows 8.1, понеже ръководството на тази държава счита, че те не са безопасни и „подкопават кибербезопасността на цялата държава“. И по този начин Microsoft почти изгуби един огромен пазар, който би могъл да генерира невероятно големи доходи.

Но ето че ръководството на Microsoft намери изход от тази ситуация, който устройва не само управляващата партия в Китай, а и софтуерния гигант. Разработва се специална версия на Windows 10, която се създава съвместно с китайската група China Electronics Technology Group (CTEC).

Сега стана известно, че през 2017 година Microsoft е подписал споразумение с Lenovo, Tencent, Xiaomi и Teclast относно съвместна работа по специализираната ОС Windows 10 China Edition.

Тази версия е вече одобрена от китайското правителство и според неофициална информация, от нея са премахнати някои потребителски приложения и функции. Според China Daily, дори и първата версия на Windows 10 China Edition е подходяща за използване в китайските офиси и учреждения. Първата версия на Windows 10 China Edition е вече тествана от три големи китайски корпоративни клиента.

Не се разкриват ключовите разлики с международната версия на Windows 10, но не е трудно да се досетим, че в китайската версия са премахнати шпиониращите и следящите функции.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари