Microsoft тества въвеждането на нов Office клавиш за клавиатура

9
584

Microsoft обмисля възможността да добави още един клавиш към традиционната компютърна клавиатура. Той се очаква да е пригоден специално за софтуерните продукти Office и да предлага подходящи преки пътища за тях. С него например бихте могли да споделяте бързо документи и други файлове. За момента компанията единствено разпространява единствено анкети сред потребители, като за момента уточнява какви биха били новите функции на клавиша.

Софтуерният гигант предполага, че Office бутонът трябва да замести всъщност вторият Windows клавиш в дясната част на клавиатурата, или бутонът за показване на меню. Можете да получите достъп до анкетата през работен или учебен Microsoft акаунт онлайн, която ви пита какво очаквате от преките пътища за Office и искате ли новият клавиш да дебютира на лаптопите. За момента малки наченки на код съществуват в големия пролетен Windows 10 ъпдейт от месец май.

Microsoft предлага свой набор от клавиши след въвеждането на първата Microsoft Natural клавиатура през 1994. Повечето физически клавиатури са оборудвани със 104/105 бутона, включително два Windows клавиша и един за изкарване на меню. Microsoft принципно не признава клавиатури, на които липсва ключ с логото на операционната система.

Мненията на потребителите и специалистите относно новия Office клавиш са твърде противоречиви, като някои одобряват идеята, а други са твърдо против.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
6 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

А бутон за Майкрософт Ръб (Edge) няма ли да сложат?

mmmm
mmmm

„(Edge)“ съсипа шегата…..

Colombino
Colombino

Напоследък клавиатурите нямат десен Win клавиш, а вместо него имат функционален като на лаптопите и на него са закачени алтернативни функции на функционалните клавиши – за медия, заспиване и т.н. Аз лично не харесвам особено това решение, макар да знам че е по-евтино. Предпочитам физически бутони над функционалните клавиши с по-малки размери и леко вдълбани, за да не се натискат случайно. А десният Win клавиш е нужен за да може да се натиска лесно Win+L с една ръка (за заключване на компютъра).

иноватор
иноватор

А най-добре без ръце – с гласова команда. Нали в Джама има виртуален асистент – Куртана? Казваш „Куртана Лок“ и компа трябва да се заключи!

Colombino
Colombino

То на човек обикновено му трябва да си заключва компа като е на работа и общ офис с други хора. Да си приказваш с компа при това положение не е най-умното нещо. Аз лично съм си направил шорткът към dll-ката която го прави със съответната команда, сложил съм му иконка с катинар и съм го забил на таскбара. Това ми позволява да си заключвам компа с мишката.

RMM
RMM

Това спокойно може да го направиш с 2 клавиша от клавиатурата – бутон windows+L.

Colombino
Colombino

Е с два се прави, нали именно затова ми трябва десният Win – За да го правя с една ръка, а не с две. А и заключването с мишка си е екстра, от която не бих се отказал дори да имам десен Win.

бай бай виндовс
бай бай виндовс

Неслучайно заменят Windows бутона с Office бутон – отдавна им е ясно на М$, че Виндовс е изчерпан, печелят повече пари от Офис и Клауд услуги, затова му дадоха задна на Джама. Ако влезете на сайта на М$ ще видите, че най-отгоре са реклами на Офис 365, на Outlook, на OneNote, а някъде долу в ъгъла малко банерче за Виндовс 10, колкото да не е без хич. Затова и всеки следващ ъпдейт за Виндовс 10 е все по-бъгав – оставили са аматьорите да се занимават с Виндовс, а най-добрите си програмисти са ангажирали другаде.

Аз-Съм
Аз-Съм

пълни глупости!
За какво им е да рекламират Win като там нямат конкуренция и са монополист! ( не е въпрос )