fbpx
18.8 C
София

Microsoft тества Android 12.1 и други подобрения за Windows 11

Най-четени

Изглежда, че Microsoft не иска да почива на стари лаври по отношение на Android подсистемата в Windows, която позволява на потребителите да изпълняват ефективно Android приложения, без да им е необходим емулатор или друга опосредстваща програма от трети страни. В петък компанията представи нова актуализация за Windows 11, която надгражда вградената подсистема на Android до версия 12.1. Понастоящем тази актуализация е достъпна само за Insider Preview тестерите на операционната система, но навярно след като приключи тестовия цикъл компанията ще я направи достъпна и за по-широката си аудитория.

Към момента най-актуалната публична версия на Windows 11 използва Android 11 за подсистемата, която позволява използването на Android апликации в настолна среща. Изглежда обаче Microsoft държи на това Android подсистемата в Windows да се поддържа винаги актуална и в толкова ранен за пазара етап тества Android 12.1, известен още и като Android 12L. Понастоящем тази най-нова версия на мобилната операционна система на Google се изпълнява на много малък брой устройства, като на практика, ако имате какъвто и да било телефон, различен от Pixel, то вашият компютър с Windows 11 ще използва по-нова версия на Android от смартфона ви.

Android приложенията ще изглеждат повече като Windows приложения

Новата актуализация също така носи и редица подобрения в това как Android приложенията се интегрират с Windows. Изскачащите известия от мобилните приложения вече могат да излизат като Windows известия, а лентата на задачите показва дали дадено Android приложение има достъп до микрофона и данните за местоположението на компютъра. От Microsoft също така казват, че приложенията за Android вече ще работят по-добре, когато започнете да ги използвате, след като сте събудили компютъра от заспиване, което досега беше проблем. Към момента след събуждане на компютъра от спящ режим, Android приложенията се рестартираха, а с новата актуализация потребителите ще могат да ги използват оттам, където са спрели, преди да въведат компютъра в спящ режим.

От Microsoft също така разказват, че приложението с настройки е напълно преработено, като в него потребителите вече могат да открият редица настройки за Android подсистемата, като настройките ще бъдат групирани и по нов метод, така че да донесат по-чисто потребителско изживяване. Компанията също така е предприела редица подобрения в начина, по който приложенията за Android могат да имат достъп до камерата на компютъра и дори да доведат до подобряване на мрежовите възможности, така че потребителите да могат да настройват редица устройства за интелигентен дом, като използват Android приложение, което се изпълнява на компютъра.

Разбира се, в момента повечето потребители нямат възможността да се възползват от тези нови подобрения, тъй като са в етап на ранни тестове и са достъпни само за онези, които са част от Insider Preview кръга, а самата подсистема Android 12.1 има своите проблеми. Разбира се, това ще се промени и скоро надграждането ще е достъпно за по-широк кръг.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини