fbpx
-0.8 C
София

Microsoft тества Windows 10X на устройства с един екран с помощта на емулатор

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Последните дни Microsoft се забави в определена степен с разработката на своята нова операционна система Windows 10X. Поради тази причина новите Surface Neo и други устройства с двойни екрани ще бъдат издадени чак през 2021-ва година. Разбира се, колкото повече системата се адаптира за два екрана, толкова повече потребителите се чудят дали тя ще работи и на конвенционални единични дисплеи. Изглежда компанията също има известни намерения в тази насока.

В статус от Twitter потребителя Gustav Monce бе показан Microsoft Emulator, специален софтуер за емулация на операционни системи от компанията. На изображението той стартира новата система Windows 10X при висока резолюция. Според неговите думи системата се изпробва за съвместимост с голям единичен екран, най-вероятно Surface Hub 2X. Това устройство, също като самата Windows 10X, е изправено пред проблеми в производството и не се знае кога ще дебютира на пазара. Правени са експерименти и с по-ниски резолюции и по-малки размери на екрана. Това предполага адаптиране към преносими компютри и дори завръщане на Windows смартфоните (за което се носеха слухове отдавна).

Разбира се, трябва да имаме предвид, че изображенията не ни дават особено много данни. От своя страна Microsoft не е коментирал нищо по въпроса. Не се знае колко от рекламираните на Windows 10X функции всъщност могат да бъдат прехвърлени на конвенционален дисплей.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини