Creators Update

Windows 10 Creators Update, известна и като Windows 10 1703, излезе през пролетта на 2017 година. Като всички други големи обновявания за Windows, операционната система има жизнен цикъл от 18 месеца, през които разработчиците предлагат обновявания, подобрения и ъпдейти по сигурността.

Но ето че наближи времето, когато поддръжката на Creators Update ще бъде прекратена. Това ще стане на 9 октомври тази година. Microsoft започна да уведомява потребителите, че съвсем скоро ще спре поддръжката на Windows 10 1703 (Creators Update).

Приключването на поддръжката означава, че няма повече да има обновявания за тази версия на ОС Windows 10. Никакви кумулативни ъпдейти, обновявания и нови възможности. Потребителите, използващи неподдържана Windows сериозно рискуват информационната си безопасност. Ето защо Microsoft препоръчва на всички потребители възможно най-бързо да се прехвърлят към актуалната към днешен ден версия. Това е операционната система Windows 10 с инсталиран April 2018 Update 1803, излязла на 30 април.

Любопитно е, че потребителите с Windows 10 Mobile получават същото съобщение за приключващия жизнен цикъл на Windows 10 Creators Update. Навярно това е някаква грешка.

Според статистиките, Windows 10 April 2018 Update е инсталирана на 84% от потребителските компютри с ОС Windows 10.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари