Microsoft удължава антимонополното си споразумение

6
2

Microsoft прие да удължи срока на една от най-важните клаузи в антимонополното си споразумение от 2002 г. Компанията ще продължи да дава под лиценз в продължение на 5 години, след 2007 г., техническите данни, необходими на конкурентите й, за да функционира техният софтуер с операционната система Windows. Срокът на споразумението от 2002 изтичаше през 2007 г.

В същото време бе съобщено, че Министерството на правосъдието на САЩ е решило, че новата функция за търсене, включена в Internet Explorer 7 на Microsoft, не нарушава антимонополните изисквания. Google напразно се опита да се противопостави на внедряването на новата функция, която предлага по подразбиране използването на търсачката MSN. Американските антимонополни органи в крайна сметка заключиха, че функцията на търсачката, включена в Internet Explorer 7, може лесно да бъде сменена от потребителя, както и от производителите на компютри.

Източник: investor.bg

ДОБАВИ КОМЕНТАР

6 коментара за "Microsoft удължава антимонополното си споразумение"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ole
ole

Се едно па на firefox дефъл енджина за търсене не е Google,деба само гледат за кво да се хванат

Pesho
Pesho

Google плащат милиони долари за тази привилегия на Mozilla Foundation, така че не е същото.

lastcyrol
lastcyrol

Хе-хе-хе. Има си хас да спрат да предоставят „технически данни, необходими на конкурентите й, за да функционира техният софтуер с операционната система Windows“. То ако направят така представете си само:
Mozila и Opera не вървят под Windows(добре) – IE
Nero – също(има вградена функция в XP)
ICQ, Skype, yahoo messanger, … – MSN messanger
winamp, BSPlay, Crystal, Mplayer, … – WMP
Всички п2п клиени – Microsoft Networks Sharing
AV
и още каквото съм пропуснал.

И тогава хората ще се нахвърлят да си купуват(не просто ползват) Windows.

ДА БЕ. :р

Melmak ®
Melmak ®

Въпроса е да се подчертаем през какви сложни перипети минава компанията САМО и САМО да насърчава конкуренцията.Трябва задължително да се подчертае че се поднася някакъв вид „дар“ на конкуренцията и как те за пореден път отстъпили,въпреки че от това само загубили.

Bri
Bri

При положение, че едно ДЪРЖАВНО предприятие може да НЕ плаща на друго ДЪРЖАВНО предприятие и въпреки това да ползва някакви преференции, не виждам какъв е проблема IE-team да ударят едно рамо на MSN Search-team-a, който явно го е закъсал :bye1:

Q-tech
Q-tech

Айде сега – разликата м/у държавно и частно е от небето до земята 😆
Пък и кой те излъга, че MSN Search е закъсала?