Microsoft ускорява стартирането на Edge с помощта на нова функция

2
719

Новият уеб браузър Edge на Microsoft, базиран на кодовата база на Chromium, постепенно става все по-популярен и продължава активно да се развива. Едно от новите неща е добавянето на функция, която значително ускорява неговото зареждане.

Това е функцията Startup Boost, която в момента се тества и се очаква да появи в Edge 88 и още тази седмица ще бъде представена за тестване от участниците в Insider програмата. Според публикуваната от интернет изданието windows latest информация тази функция стартира почти всички процеси на Edge във фонов режим докато операционната система се зарежда. Благодарение на този подход Edge стартира на практика мигновено.

Startup Boost работи при стартирането на Edge от таскбара, от пряк път на десктопа и при преход по препратки от други приложения. Очакванията са новата функция да не бъде включена по подразбиране и че ще може да се активира от настройките на браузъра. Според тази информация, стартираните във фонов режим процеси на Edge не забавят работата на компютърната система, понеже имат нисък приоритет.

Windows latest добавя, че през следващите няколко седмици функцията Startup Boost ще стане достъпна за Windows 10 потребителите в каналите за разпространение Dev и Canary. Очевидно е, че след приключването на бета тестовете Startup Boost ще стане достъпна за всички потребители

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари