Windows лаптопите отдавна търпят сериозна критика относно инсталираните в тези устройства откровено казано лоши тъчпади. Всеки производител поставя свои собствени решения или аналози на други производители и всичко това внася хаос и бъркотия. На фона на много добрите тъчпади на MacBook, Windows вариантите изглеждат крайно унило.

Ето защо Microsoft представи стандартизираната технология Precision Touchpads. Тя дава на производителите всичко необходимо за създаването на качествени тъчпади за Windows компютрите. Всики, които са пробвали Precision тъчпадите имат изключително позитивно мнение за тяхната работа и считат, че това е най-добрият вариант за лаптопи с ОС Windows.

Много производители все още използват други решения. Това води до появата на добри и годни лаптопи, струващи немалки пари, които нямат съответстващият на класата тъчпад. Microsoft очевидно счете, че това няма да доведе до нищо добро и с появата на Windows 10 Creators Update насила ще заставя производителите да поставят Precision тъчпади.

По време на конференцията WinHEC корпорацията съобщи, че наличието на качествен тъчпад ще бъда задължително изискване за инсталирането на Windows 10 Creators Update и следващите обновявания. С други думи, OEM производителите няма да имат избор. Или качествен тъчпад, или без Windows 10. Естествено, решенията например на Synaptics и другите производители ще си работят с новите версии на Windows, но сертификатът Build for Windows 10 ще получат единствено лаптопите с Precision тъчпади.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари