Microsoft ще използва изкуствен интелект за автоматично обновяване до Windows 10 1803

23
1497

Софтуерният гигант възнамерява автоматично да обновява компютърните системи, работещи под управлението на April 2018 Update и по-ранните версии на Windows 10.

Microsoft предупреди, че преминава към използването на нов подход, в който ще се използва машинно обучение и алгоритми с елементи на изкуствен интелект за автоматичното обновяване на компютрите с Windows 10 1803 и по-ранни версии, до Windows 10 1903.

„Ние започваме да изграждаме и тестваме базиран на машинно обучение процес за обновяване на компютърните устройства, които работят под управлението ма April 2018 Update и по-ранните версии на операционната система Windows 10. Новият подход ще помогне да се осигури по-нататъшното обслужване на тези компютърни системи и да се предоставят и инсталират най-новите пачове, подобрения и ъпдейти“ – се казва в съобщението на софтуерния гигант в Twitter.

Интересно нали – обновяванията за ОС Windows 10 вече имат акаунт в Twitter. Да напомним, че на 12 октомври 2019 година Microsoft спира да изпраща обновявания за Windows 10 1803.

Доста противоречиво решение. През месец май тази година корпорацията представи обновяването Windows 10 May 2019 Update (версия 1903), в което, освен всичко друго, се предлага и отлагане на изтеглянето и инсталирането на ново функционално обновяване. Следващият голям ъпдейт просто може да се отложи и да се получават само ъпдейтите по сигурността и подобренията. Но сега разбираме, че това отлагане ще е валидно само докато използваната версия на Windows 10 е актуална.

23
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
14 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
махленски хакер
махленски хакер

ако не Апдейтна кво ше стане?

boot
boot

Е, ся.. Май си се съгласил да не решаваш какво да ъпдейтваш и т.н. Ако не си се съгласил, няма да си с Windows 10. Та, не дей си мисли, че тези статии са за теб. Съгласил си хардуерът ти да има софтуер, който да се управлява и да праща АБСОЛЮТНО ВСИЧКО на M$ и те да си правят каквото поискат със собствения ти компютър (прикрито под „подобряване на услугата“). Та, не дей се прави на линукс кликаджия, а радвай. Компът работи, не е неизползваем. Ако имаш „лаг“ или всякакви проблеми – купи си нов, „мощен“ компютър с Windows 10.

махленски хакер
махленски хакер

Така и не ми отговори – ако не Апдейтна кво ше стане? С Windows 10 съм, нямам нито един инсталиран ъпдейт, щото знам как се спират, тва че не можело да се спрат на 10ката ъпдейтите е долна лъжа…а МS нищо не са правили на собствения ми компютър, нито са ми „подобрявали услугата“.
Така де – ше отговориш ли – кво ше стане ако не Апдейтна?

Трол
Трол

От това което прочетох излиза, че трябва ако не искаш да ъпдейтнеш да си спреш и интернета към съответния компютър, защото оттук нататък Windows 10 ще се ъпдейтва, независимо дали искаш или не!

boot
boot

Е, това е хубаво да го подкрепиш с факти. Последно преди около година водих подобен спор във форума и излезна, че човекът вярваше, че е така но дефакто не бе. Та, като не ъбдейтнеш, според мен, няма да стане нищо – ще ти хвърчи инфо из компа (и входящо, и изходящо) и ти нищо няма да можеш да направиш. Същото ще стане и като ъпдейтнеш. С ред други неща като например базови настройки, които ще ти се „възвърнат от силата всевизше“. А това колко не са ти подобрявали услугата.. Де да знам… Ще си първият на планетата успял да го… Виж още »

pix3l
pix3l

Значи, ъпдейтваш си Android-а / iOS-а и приложенията, ама Windows-а не го обновяваш… ти май имаш голямо доверие в Microsoft, щом си мислиш, че са успели да напишат Windows без грешки от първия път.

махленски хакер
махленски хакер

Пиксел, виж ся мой човек, ъпдейти ще има до края на света! Софтуера никога няма да е без грешки, дори да го ъпдейтнеш, утре ще излезе нов ъпдейт, и така докато не умреш. А всички ние ще умрем един ден, нали така? Никой не е безсмъртен. Така, че, ако някой иска да си губи времето в ъпдейти – негова си работа!

Мартин
Мартин

махленски хакер, Ами като си инсталираш примерно Windows 7 без SP1 и ще разбереш….- като например трябва инсталираш един тон лайна, че да ти тръгне една програма,а други направо си искат SP1… Нещата стават постепенно, а не изведнъж! Не е задължително човек веднага да премине към по-нов build, но също така не е задължително и да не преминава – въпрос на избор докато е възможно! Да, има и ъпдейти, които прецакват работата вместо да я оправят – спор няма. Във всеки build (включително и 1903) има опция за изключване на ъпдейтите. Тази опция се намира в „gpedit“ наличен в „Pro“… Виж още »

boot
boot

махленски хакер, виж ся, чуек. Т’ва, дет го правят М$ и Епъл, не са ъпдейти. Ъпдейти има в Linuks/BSD. В Windows/Mac,iOS,Android под ъпдейти разбирай безразборно инсталуране на софтуер по усмотрение на корпорацията и то по преценка какво тя смята за парилно, а не ти. Ти може и да си мислиш, че не е добре да ти смучат компа, ама корпорацията знае, че е по-добре да се случва това. За теб може и да е по-добре Скайп да си беше p2p, ама за корпорацията не е – „ъпдейти“ до допка. Ъпдейти без кавички има в отворения софтуер. В затворения, и то… Виж още »

pix3l
pix3l

Сигурен съм, че така са си мислели всички, които пропищяха от WannaCry. Не говорим за Пешо-хакера от Люлин, дето много разбира, а за системните администратори на компании от ранга на Renault. Ъпдейта идва много преди WannaCry, ама въпросните специалисти, които очевидно разбират повече от Microsoft, не са сметнали за нужно да го инсталират.

the professor
the professor

аз спрях ъпдейтите си и на windows и на линукс и на андроид… има ъпдейти има проблем… нарочно си брикнах телефона за да ми ги върнат от pie на oreo и батерията пак да ми държи по 10 дена вместо 3,5… голяма част от приложенията също спрях да ъпдейтвам, че ми писна да деинсталирам скапаните ъпдейти – примерно google phone.apk и google keyboard.apk станаха големи боклуци…

Палеустиниец
Палеустиниец

Никой не го интересува, дали ще ъпдейтваш, дали няма
Не ни занимавай с твоите простотии

чуденка
чуденка

Като заплаха ли да го разбираме?
Ъпдейтнейте се вие да не ви ъпдейтнем през ИИ ние.
Каква ли лоша шега ще изиграе насилственият ъпдейт всички задължително да са с най-последната версия…

Колю
Колю

Вземи научи българския език!

boot
boot

По-добре англиския.

иБаси
иБаси

Вирус 10 все повече и повече прави идиотите използващи го на още по-големи идиоти. Но така е, когато не могат да мислят самостоятелно и все някой друг трябва да мисли вместо тях.

некво име
некво име

Аз откакто му казах да не ми обновява компютъра автоматично никакви ъпдейти не ми е пускал. Засега не досажда.

Micr0
Micr0

И защо си мислиш че е така след като windows 10 има опция за инсталации в покой?

некво име
некво име

Имах предвид че не ми слага нови версии на ОС.

Fermin Trujillo
Fermin Trujillo

като знам ква инвалидна ОС е джама смятай пък къв тъпак трябва да е техния изкуствен интелект.. предполагам като недоразвит първокласник….

Сам Вкъщи 10
Сам Вкъщи 10

Ако не апдейтнете, някой по-напорист ще апдейтне и така стават нещата… Днес апдейтваш, утре те апдейтват.

aaa
aaa

Собственият им интелект свърши, вече минаха начужд, за да свърши това, което Мсофт не може!

the professor
the professor

и аз чакам да видя как ще се ъпдейтнат… спрях ъпдейтите на служебните компютри (след като почнаxа проблемите при всеки ъпдейт – кирилицата в nonunicode programs ставаше на маймуни) на 1803… но трябваше да го направя още на 1709 – последния сравнително малък боклук 10…