Microsoft възнамерява да използва машинно обучение и изкуствен интелект за развитие на медицината и здравеопазването и сега значително разширява своите усилия в изследването на рака.

Основаната идея на софтуерния гигант е използването към злокачествените клетки същите методи за борба, както и към грешките в компютърните програми.

Стартиралата тази година инициатива Healthcare NExT на Microsoft обединява в едно цяло ИИ и медицинските изследвания, с цел разработване на по-ефикасни методи на лекуване и съхранение на здравето. Корпорацията счита, че иновационните технологии ще играят решаваща роля в реформирането на системата за здравеопазване.

Това е сериозно предизвикателство, но ние го приехме“ – каза Питър Ли, вицепрезидент на изследователския отдел на NExT. „Ние вярваме, че технологиите, в частност облачните технологии и ИИ – ще играят ключова роля в трансформацията на здравеопазването„.

Към днешен ден Microsoft се фокусира предимно върху изследването на раковите болести и борбата с тях. Корпорацията провежда онкологичните изследвания на територията на британския Кеймбридж. Сега се тества компютърна система, съществуваща в човешкото тяло, която редовно ще може да изчиства организма от пораженията на раковите клетки.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари