fbpx
13.8 C
София

Microsoft ще интегрира ChatGPT в Teams

Най-четени

Докато светът преминава през икономически сътресения и големи промени в моделите на работа, компаниите търсят начини да оптимизират технологичните си инвестиции и да събудят отново мотивацията на служителите си. За да бъдат в крак с бързите темпове на технологичното развитие, компаниите имат нужда от нещо, което да подобри представянето им и същевременно да намали разходите.

Тук се намества авангардната технология на изкуствения интелект (ИИ). За да прокара ИИ, Microsoft трансформира своите потребителски и корпоративни продукти, за да помогне на компаниите да работят по-ефективно. По-рано Microsoft интегрира инструменти на OpenAI в работните имейли на служителите и електронните таблици, които използват всеки ден. Сега Teams Premium ще използва най-новата съвременна технология – ChatGPT 3.5 Large Language Models. Виртуалните срещи ще бъдат издигнати на едно друго ниво, наситено с персонализирано изживяване и сигурност.

Припомняме, че ChatGPT 3.5, разработен от OpenAI, е изследователски инструмент, фокусиран върху напредъка на изкуствения интелект. Тъй като GPT 3.5 има много по-голямо приложение от ChatGPT, той може да се справя по-добре със сложни задачи за езикова обработка и преводи в реално време.

Заради пандемията седмичните онлайн срещи в Teams се увеличиха с 252% за последните две години. Поради тази причина Teams предприема действия за облекчаване на платформата, с цел тя да стане възможно най-лесна за използване. Това включва именно ИИ изживяване по време на срещи, като това ще позволи на потребителите да свършат повече задачи за по-малко време. Microsoft заявява, че ИИ инструментите могат да спестят на компаниите ценно време.

Новите функции в Teams Premium

Teams Premium ще предлага интелигентно обобщение, което да се генерира автоматично след края на проведената среща – то ще съдържа предложените задачи и конкретни акценти. Така служителите могат лесно да следят най-важната информация дори ако не са имали възможност да присъстват.

В бъдеще Teams смята да добави маркери, които отчитат кой кога е говорил по време на срещата, като разделят записа на глави. Така потребителите, които гледат по-късно на видео запис, могат лесно да преминат към информацията, която ги интересува. Тази функция е позната от YouTube и би била изключително полезна на работното място.

Автоматичните бележки с изкуствен интелект, създадени от ChatGPT 3.5, позволяват на служителите да се съсредоточат върху самата среща, без да се разсейват, за да водят бележки. По-нататък ще бъдат показани ключови точки и изводи от срещата.

Teams Premium ще предлага преводи на живо на 40 езика, като по този начин срещите ще бъдат далеч по-продуктивни. Единствено организаторът на срещата трябва да има Teams Premium, за да може целият екип да се възползва от предимствата от преводите.

Освен това, онлайн срещите ще бъдат персонализирани за отделните членове на екипа. ИТ администраторите ще могат да създават персонализирани темплейти, за да намалят времето и усилията в планирането на среща. А когато администраторите използват усъвършенстваната защита, ще осигурят висока поверителност и няма да има притеснения, че неканени гости могат да се включат.

Очаква се Teams Premium да намали значително разходите и да подобри ефективността на своите потребители. Microsoft предлага безплатен пробен период на Teams Premium за 30 дни. Ако компаниите купят абонамент към платформата преди 1 юли 2023 г., това ще има струва $7 на месец (редовната цена е $10/месец).


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини