Microsoft ще открие нов изследователски център в Бразилия

0
33

В разгара на световната финансова криза един от островите на стабилност и растеж е Бразилия. Брутният вътрешен продукт и средната заплата в страната продължават да нарастват устойчиво. Процентът на безработица също остава нисък. С достъп до глобалната мрежа в момента разполага около 40% от населението на страната. Работа за IT-компаниите в южноамериканската държава също има в изобилие. Затова съвсем не е изненадващо, че най-големите от тях проявяват интерес към получаването на достъп или разширяване на своето присъствие на бразилския пазар.

Активна дейност в Бразилия вече развиват компании като Cisco и Lenovo. След дълги преговори за получаване на данъчни облекчения през миналия месец Foxconn също обяви плановете си да инвестира сумата от 500 млн. долара. Сега към тях се присъединява и Microsoft: през следващите четири години компанията ще инвестира в бразилската икономика сумата от 100 милиона долара, като изгради център за нови технологии в пристанищния район на Рио де Жанейро. Американската корпорация вече притежава три такива центрове в Германия, Израел и Египет. По-рано подобни представителства в Бразилия откриха и IBM и General Electric.

Впрочем, Microsoft не стъпва за първи път в Бразилия, тъй като компанията произвежда там игрални конзоли Xbox за местния пазар. През 2014 г. в Бразилия е планирано откриването на още три изследователски центъра, един от които ще принадлежи на компанията Intel. Освен това правителството на страната е задължило най-големите мобилни оператори да изградят мрежа от последно поколение с компоненти, 60% от които трябва да бъдат местно производство. Ще припомним, че през 2014 г. южноамериканската държава ще бъде домакин на Световното първенство по футбол, а две години в страната ще се проведат и летни Олимпийски игри.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари