Microsoft ще поправя безплатно Surface Laptop 3 при счупване на дисплея

4
363

Собствениците на Surface Laptop 3, чиито преносими компютри са претърпели мистериозен проблем, при който екранът се счупва без видима причина, ще имат право да се възползват от безплатен ремонт за сметка на Microsoft.

Както може би си спомняте, този проблем придоби гласност преди около четири месеца, когато стотици притежатели на лаптопа започнаха да се оплакват във форумите и социалните мрежи, че при отваряне осъзнават, че екранът на лаптопа им е счупен, без да е претърпял тежки удари или да има някакви други причини, с които проблема да може да бъде обяснен. Впоследствие Microsoft заяви, че проучва доклади от собственици на подобни модели и резултатите от анализа са, както отбелязаха от технологичния портал Zdnet, че при попадане на чуждо тяло между дисплея и подсветката, било то и малко по-едра или твърда прахова частица, това може да причини напукване на екрана, без потребителя да има вина за ситуацията.

Тези, които са засегнати от подобен проблем, трябва да се свържат с отдела по поддръжка на Microsoft, за да заявяват своя безплатен ремонт, като от компанията подчертават, че програмата за безплатна подмяна на екрана ще бъде само в рамките на ограничената гаранция на продукта. Разбира се, към момента всички модели Surface Laptop 3 са в гаранция, тъй като продажбите на лаптопа започнаха официално от октомври 2019 г., като това условие от политиката на компанията ще има значение за потребители, при които дефектът се прояви в бъдеще или закупят по-късно модела.

Ако вече сте заплатили за ремонт на екрана на вашия Surface Laptop 3 от оторизиран сервиз на Microsoft, тъй като компанията предвижда възможност за възстановяване на вече заплатените суми по отстраняване на инженерния дефект.

Това се отнася за 13 и 15 – инчовите версии на Surface Laptop 3.

Microsoft по-рано омаловажаваше проблема и казваше, че действително откриват грешка в инженерната конструкция на модела, но проблем реално се появява „при много малък процент от притежателите на устройството“. Като съдим обаче по активността по темата във форумите на Reddit, техния собствен форум Answers.com, както и докладите на технологичните медии, които са тествали модела и са изпитали същия проблем от първо лице, то изглежда неговия обхват далеч не е толкова малък и Microsoft подценява ситуацията. От компанията обаче съобщават, че моделите, които тепърва ще произвеждат ще бъдат с отстранен конструкционен дефект и няма да има възможност потребителите на Surface Laptop 3 от по-новите партиди да изпитат подобен проблем по време на работата си с устройство.

Защо се случва?

Теориите, които по-рано се срещаха в Reddit, гласяха, че проблемът идва от факта, че Microsoft са решили да не използват каквото и да било гумено уплътнение около краищата на дисплея, но тази версия не е потвърдена.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари