Microsoft бяха специални гости на стартиралото наскоро в Лас Вегас хакерско експо Black Hat 2019, където направи важни анонси. На първо място, от компанията обявиха, че повишават значително паричните награди за тези, които открият и докладват уязвимости в облака на Microsoft Azure. Така те могат вече да заработят до $40 000, а ако става дума за слабост, позволяваща неразрешеното преминаване на код от виртуалния гост към хоста или от гост към гост, тази сума може да достигне и $300 000. На толкова е оценено откриването на дупка позволяваща повишаване на привилегиите. Възможността за успешно провеждане на DDoS атака – до $50 000.

Освен това, компанията анонсира появата на Azure Security Lab, специализирана изолирана среда, в която експертите по защита могат да търсят уязвимости в облачната платформа и да се опитват да ги експлоатират срещу солидно възнаграждение.

„Ние работим неуморно да спечелим вашето доверие в облака, но не го правим сами. Партньорствата се явяват ключов компонент в защитната ни стратегия и един от нашите най-важни партньори тук е глобалната общност от изследователи на сигурността. Чрез откриването и докладването на уязвимости на Microsoft чрез координираното разкриване на уязвимости, специалистите са демонстрирали многократно, че работата ни заедно помага да защитим по-добре нашите клиенти. Като признание за усилията им и възможността да избегнем проблемите със сигурността преди те да станат публично известни и използвани в атаки, през последната година, ние сме раздали $4.4 милиона в награди за откриването на слабости“, пишат от компанията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари