По време на събитието Build 2017, корпорацията Microsoft представи видео редактора Story Remix, даващ възможност за добавяне на най-разнообразни и красиви ефекти, реалистични 3D обекти, музика, надписи и други подобни към потребителските снимки и видеа.

Всичко изглежда твърде впечатляващо и много потребители пожелаха да пробват работата на Story Remix. Лоши новини: ефектите на Story Remix 3D ще се продават чрез абонамент и достъпът до тях ще бъде даден само на притежателите на… Office 365. Получи се нещо като free-to-play в операционната система, само че Windows 10 съвсем не е безплатна.

Ефектите все пак могат да се пробват безплатно, но експортирането на видеозаписите ще имат само абонатите на Office 365. Софтуерният гигант вече пробва подобна система (допълнителните стилове в OneNote се дават само на абонатите на Office 365). В това все пак има някакъв смисъл, но обвързването на някакви ефекти във видео редактор, който е стандартно приложение за ОС Windows 10, с абонамента за Office 365 е твърде нелепо. Нямаш абонамент? Няма ефекти за Story Remix 3D.

Възмущението на потребителите е много голямо. Хората не могат да разберат за какво е необходимо смесването на офисен пакет с някакъв видео редактор. А ако това стане вектор за развитие, какво да правят потребителите, които въобще не използват Office 365?


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари