fbpx
8.8 C
София

Microsoft ще промени логата и на Skype, Xbox, Bing, и Yammer

Най-четени

Както изглежда, Microsoft сериозно се е заела с обновяването на имиджа си. След като компанията показа дизайна на Windows 8 и новото си лого, тя се заема да осъвремени външния вид и на останалите си услуги.

В близко бъдеще всички основни услуги на Microsoft ще бъдат изпълнени в единен минималистичен стил с добре познатите ни „плочки“. Неотдавна в рамките на мероприятието Design Day в Норвегия ръководителят на студиото, отговарящо за дизайна на Windows Phone, Албърт Шум и творческият директор на Microsoft Тод Симънс разказаха как ще бъде променен обликът на компанията. Логото на концерна, както и логата на неговите продукти Microsoft Office и Windows вече бяха променени. В близко бъдеще промените ще засегнат други ключови услуги на компанията – Skype, Xbox, Bing, и Yammer.

Следва да се отбележи, че плановете на Microsoft датират доста отдавна. Симънс показа на журналистите заснето преди две години видео, в което се демонстрират новите лога. В него може да се види и една от скиците на проекта за лого на Bing – хартиен самолет. На присъстващите на мероприятието бяха показани и чернови на новите лога на Bing и Yammer.

„Другите марки също ще бъдат преработени. Ние сме в процес на създаване на нови лога за Bing, Skype, Yammer и Xbox“, уточни Симънс. Според него, по отношение на дизайна Microsoft трябва да взема пример от производителя на облекло Nike: „Когато се сблъскате с марката Nike, Вие веднага ще почувствате духа, скрит в нея“.

Очевидно Microsoft е решила да води разработката на новите лога открито, за да има възможност да следи реакциите на потребителите. Вероятно това е продиктувано от факта, че последният „революционен“ продукт на компанията – операционната система Windows 8 – беше приета доста хладно от потребителите. Поради слабия интерес към нея падат продажбите на компютри, което пък от своя страна поражда проблеми с партньорите на Microsoft.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
martatabg
martatabg
8 години

имаш грешка и четирите квадрата трябва да са с един цвят 😀

nikola6
nikola6
8 години

…тези невероятни лого форми които се виждат на клипчето се „създават“ за 20 мин.

Е-е-е, айде сега :yanim: Всеки един от нас е създаван за горе-долу същото време.

Количеството и качеството във всяко нещо понякога (!)се припокриват и все пак съвсем не са еднакви.

UnderDark
UnderDark
8 години

Осъвременяване на външния вид с проекти правени преди 2 години ??? А тези невероятни лого форми които се виждат на клипчето се „създават“ за 20 мин. с безплатен лого генератор. Това ли е дизайнерския потенциал на Майкрософт?

Георги Илиев
Георги Илиев (@saentist)
8 години

Полезна идейка за микрософтския отбор 😉
1,1. Създават пакетче W7 интерфейс за W8
1,2. слагат му цена от 10-15$
последващ успех от седмична печалба
достатъчна да се наеме екип от дизайнери
които да създадат логота различни от квадратните
с останалите пари и издигането им на стоковите борси правят
поредното дарение или просто наемат за цялата работа български дизайнери и програмисти
и всички доволни
:yanim:

Agentpat™
Agentpat™
8 години

Оо, да! Сигурно се е прецакало, както сигурно се е прецакало и на хилядите потребители оревали форумите за грешката с код: 1603.
Интересно, защо ли с други програми не ми се е случвало, а само с вездесъщия Скайп.
И на слепите е ясно, че нещо гнило има в Редмънт.

tarbuh
tarbuh
8 години

Защо мислиш, че изобщо има проблем със Скайп? По-скоро нещо при теб е прецакано.

Agentpat™
Agentpat™
8 години

Те преди да сменят логото на Skype, да вземат да оправят някои от отвратителните му бъгове – един от които е невъзможността му за ъпдейт и показване на грешка по време на операцията.

Нови ревюта

Подобни новини