fbpx
-1.7 C
София

Microsoft ще скрие всичкия отворен код от GitHub в случай на ядрена война

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Софтуерният гигант възнамерява да скрие световния запас от отворен сорс код в изоставена въглищна шахта в Арктика.

Microsoft представи проекта GitHub Archive, в рамките на който ще бъде запазен и скрит всичкия сорс код от платформата за хостинг на IT проекти и съвместно програмиране GitHub, която софтуерният гигант закупи миналата година.

Bloomberg съобщи, че в рамките на този проект корпорацията ще разпечати всички сорс кодове на програмите, публикувани в тази платформа и ще ги скрие в изоставена въглищна шахта някъде в Шпицберген – обширният полярен архипелаг в Сверения ледовит океан. По този начин целият световен запас от отворен сорс код ще бъде надеждно защитен от всевъзможно бъдещи катаклизми, стихийни бедствия и от последиците на една ядрена война.

Хранилището ще бъде изградено под земята на дълбочина 250 метра, а данните ще се съхраняват върху рулони тип Piql, направени от специална свръхздрава лента. За допълнителна устойчивост рулоните ще бъдат покрити с прах от железен оксид. Този материал издържа 750 години в нормални условия, а в студена и суха пещера с ниско съдържание на кислород се предполага, че може да запази информацията в продължение на 2000 години.

Архивът ще бъде положен редом до други подобни проекти, като например Global Seed Vault с ДНК на всички земни растения и животни, и до Арктическия световен архив, в който се съдържат елементи от човешката култура.

Абонирай се
Извести ме за
guest
14 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
AxOx
AxOx
2 години

Това е голяма глупост просто защото кода зависи от програмния език, който зависи от ОС, която зависи от чиповете.
Все едно да използваш стар запис на асемблер… напълно безполезно без чипа за който е направен.
Код написан за Уин 3.0 е безполезен за ХР и за 10… да не говорим, че след ядрена война няма да има чипове и компютри изобщо.

То и сега има няма 10 фирми по света само, които могат да правят чипове..а какво остава като цивилизацията изчезне. БГ и сега не може да произведе един чип при пълните луксове на живота.

evil resident
evil resident
Отговор на  AxOx
2 години

Така е, вместо се занимават с глупости, няма да е зле да потърсят кода, скрит преди последния катаклизъм и да вземат да го разкодират 😉 .

Linux
Linux
Отговор на  AxOx
2 години

Ти колко си прост … очевидно не знаеш фундаментални неща!

пипи
пипи
2 години

Абе имат пари за глупости…

Петко Бочев
Петко Бочев
2 години

!?

115
115
2 години

Да дадат архивите на мъск и той като отиде да живее на Марс, да ги зарови някъде там. 😉

Капитализъм
Капитализъм
2 години

Всичките Ганьо, Ганьо-Бацо и кварталните табладжии, ракиено-салатени разбирачи и други – кажете им на Майкрософт – мултимилиардна компания на почти половин век, кажете им как се прави. Българоиди…

AxOx
AxOx
Отговор на  Капитализъм
2 години

До „Капитализъм“ – това, че имаме собственно мнение показва, че не сме вече роби в съзнанието си и не се прекланяме на всеки с камшик и пари.
Това е което американците бяха горди…. че не се прекланяха пред никой.
Та ако не им се прекланяме.. горд съм с това, а и че имаме собственни идеи, а не чакаме някой да ни каже как да мислим.
Това че в БГ нямаме нефт и не сме богата държава, не значи, че нямаме кадри и можещи… просто нямаме среда за изява.

Хармаяни Грейнджър
Хармаяни Грейнджър
2 години

Микромеките ще си скрият и най надарените програмисти, окепазили Уиндоуса тотално , начело с водещият ги индийското шиле Сяята Надена.

Ето защо имаме най-ниското БВП в Европа
Ето защо имаме най-ниското БВП в Европа
Отговор на  Хармаяни Грейнджър
2 години

Мултимилиардна компания на почти половин век, най-разпространена десктоп ОС. Повишаващи се финансови резултати всяка година, корпоративен лидер в услугите. Един от лидерите в облачните услуги.

Ти какво постигна, г-н Бай Ганьо?

AxOx
AxOx

До „Ето защо имаме най-ниското БВП в Европа“ – това е мисленето на роба… защото господаря му имал пари и власт и трябва да му се прекланяме… Свободата значи, че можеш да мислиш и да кажеш Царя Е Гол!!! Какво като са богати… да не би да са богове? Те са обикновенни хора дето имали късмет в живота, защото ако бяха родени в Африканско село дори и гении щяха да лижат локвите като всички. Това че БГ не е имала късмета да стане силна, не значи, че нямаме хора които да имат собственно мнение. Имаме добри хора и умни хора…… Виж още »

Зоро
Зоро
2 години

Изглежда се подготвят за катаклизъм, за който малцина избрани ще бъдат предупредени…
След него Земята вече няма да е пренаселена.

the professor
the professor
2 години

ако го издълбаят в камък, ще издържи още повече (като гледам колко са издъжали рисунките в пирамидите…)

stormofblood
stormofblood
Отговор на  the professor
2 години

На чичо Бил може и пирамида да му напряват 😀 😀 😀

Нови ревюта

Подобни новини