Microsoft: 40% от малкия и среден бизнес планира да използва изчисления в „облака“

0
23

Почти 40% от малките и средни предприятия очакват в предстоящите три години да заплащат за едно или повече приложения в „облака”, според доклад от проучване, проведено от Microsoft.

Гигантът от Редмънд обяви резултатите от третото си поредно годишно международно проучване за това как малкия е среден бизнес ще използва услугите в „облака” през следващите три години. Проучването е проведено сред 3258 компании от общо 16 държави с персонал между 2 и 250 д.

Проучването е открило, че 39% от малките и средни предприятия очакват да заплатят за една или повече „облачни” услуги – увеличение с 34% в сравнение с 29% към днешна дата.

Резултатите от проучването посочват, че малкия и среден бизнес е най-склонен да използва хибридна ИТ среда, използвайки „облака” за работни натоварвания като напр. бизнес електронна поща, съвместна работа, счетоводство и ТРЗ. Броят на услугите в „облака”, за които малките и средни компании биха платили, почти ще се удвоят в предстоящите три години в повечето държави.

Тези малки и средни предприятия, които ще плащат за услуги в „облака”, ще използват средно 3,3 услуги – повече в сравнение със средно две услуги към днешна дата.

82% от предприятията, участвали в анкетата, са отговорили, че за тях е важно да купуват услуги в „облака” от местен доставчик.

Колкото по-голям е бизнесът, толкова по-склонен е да плаща за услуги в „облака” . 56% от компаниите със заети в тях от 51 до 250 д., биха платили за средно 3,7 броя услуги в облака през следващите три години.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари