Microsoft, Apple и Google се обединяват около общи уеб стандарти

1
22

Група технологични и интернет компании стартираха нов сайт, който ще играе ролята на информационен център за данни, свързани със стандартите в мрежата. WebPlatform.org обединява Microsoft, Apple, Google, Mozilla, Facebook, Opera, HP, Nokia, Adobe и други, съобщи Neowin.

В официалния блог на новия проект се казва, че една от главните цели на обединението е да се улеснят програмистите и уебдизайнерите, които сега са принудени да ползват множество различни източници на информация, за да са в час с последните стандарти. Новият сайт има за цел да събере цялата информация на едно място и да я поддържа винаги актуална.

Данните освен пресни ще бъдат и достатъчно подробни. Ще се разясняват и детайлите около новооткритите бъгове. Посетителите ще имат възможност да провеждат дискусии по въпроси, свързани с тематиката на сайта. В реално време ще може да се следи промяната на стандартите. Този процес ще се изпълнява с възможност за обратна връзка, достъпна за посетителите до финализирането на дадения стандарт.

WebPlatform.org ще съдържа и ресурси за преподавателите, които искат да предложат на учениците си най-актуалната информация в сферата на уеб програмирането.

Един от основните двигатели на проекта е редмъндският гигант Microsoft.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари