Microsoft Edge вече няма да преяжда с процесора и RAM-та – ето защо

10
2155

Microsoft Edge вече не би трябвало да преяжда с ресурсите на процесора и оперативната ни памет. Chromium-базираният браузър вече разполага с нов инструмент за управление на табовете. Той ще позволи на потребителите да спестяват процесорна мощ и RAM.

Според Microsoft, новата опция за управление на разделите ще намали употребата на процесора и паметта с 37% и 32%, респективно.

В най-скорошната бета версия на Edge се появява така наречената функция за спящи табове. Тя позволява на потребителят да се възползва от паузиране на неактивните раздели, които отнемат прекалено много ресурс от системата.

„Точно както качественият сън ни позволява да сме фокусирани и продуктивни на следващия ден, спящите табове помагат в оптимизацията на производителността на браузъра. Като освобождават ресурс за разделите, които наистина ползваме в момента.“, обясняват от компанията.

С новия ъпдейт ще можем да разчитаме на Microsoft Edge да слага на пауза разделите след 5 минути неактивност. Предлага се възможност за групови политики, чрез които IT администраторите да управляват спящите табове. Браузърът ни информира кои раздели „спят“ чрез използването на визуален сигнал.

Има предупреждение, че заспиването на някои табове може негативно да въздейства върху други активни такива. Като в тези случаи имаме обещание, че ще бъдем предупреждавани, ако някой раздел трябва да остане активен.

Наблюдават се някои случаи, при които даден раздел не се събужда след като е поставен в пасивно състояние. Когато това се случи, от Microsoft препоръчват обновяване на страницата и изпращане на сигнал към екипа чрез натискането на Alt+Shift +I, което ще активира прозореца за изпращане на обратна връзка.

2 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари