Microsoft Edge вече работи на над 330 млн. устройства

5
20

По време на своята конференция Microsoft Edge Web Summit 2017 в Сиатъл, Microsoft обяви, че браузърът Edge вече работи на над 330 милиона активни устройства.

При последното преброяване през април тази бройка бе 150 милиона.

Към момента в глобален план работят над 500 милиона активни Windows 10 устройства, което означава, че около 60 процента от тях ползват активно и браузъра Edge.

„Новите функции и подобрения не означават нищо, ако няма кой да ги използва“, възкликна от сцената шефът на уеб екосистемите в Microsoft Чарлс Морис. Очевидно това не е случаят с браузъра на компанията, който до момента е получил 82 ъпдейта. Microsoft Edge бе пуснат за пръв път през юли 2015 г. заедно с Windows 10, заменяйки посредствения Internet Explorer.

За сравнение, Google твърди, че Chrome има над един милиард потребители, докато Mozilla отчита, че половин милиард души ползват Firefox.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Последователи
 
Most reacted comment
Най-реагираният коментар
5 Автори на коментарите
ПенчоMicromekДо ...AymalievКоментар Последни автори на коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментар
Коментар

лъжльовци 😀

Aymaliev
Aymaliev

Какво е значението колко човека го ползват, ако го правят защото е по default, а не заради качествата му?

До ...
До ...

Абе, големи разбирачи сте се насъбрали тук, бе! Нали ви следя: едните ми използвате Линукс; другите Windows 7 – ама, знаете ВСИЧКО кое е бъгаво и кое не е! На Windows 10 съм и по default ми е винаги – Mozilla Firefox 55.0.3 Final! Добър е наистина, браузърът Edge но вече съм си направил избора и той е – Mozilla Firefox 55.0.3 Final от времето на Windows XP насам!

Micromek
Micromek

330 милиона които не знаят как да си инсталират Firefox или Chrome.

Пенчо
Пенчо

Те половината не само че това не знаят ами сигурно и интернет не ползват. Видели са странна икона, щракна ли са я 2 пъти , отворил се е сайта на майкрософ и се е регистрирал акаунта че ползва едж и ето ти статистика! От там нататък може и компютъра да не са си пускали повече ама статистиката си стои ли стои…