Microsoft Edge с Chromium енджина вече е достъпен за всеки

1
906

Софтуерният гигант представи първата публична версия на браузъра Edge, базиран на енджина на проекта Chromium. Новият браузър е предназначен предимно за разработчици е се предлага в двата канала за предварителни компилации Canary и Dev. И двете версии на новия браузър на Microsoft могат да се изтеглят от новия сайт, специално предназначен за Microsoft Edge. Нощните компилации ще се обновяват ежедневно, а версиите за разработчици – ежемесечно.

Новият Edge много прилича на браузъра Google Chrome. Приложението поддържа всички сега съществуващи разширения за Chrome и поддържа синхронизацията, но има интеграция с онлайн услугите на Microsoft, включително Windows Defender, SmartScreen, Bing и Microsoft News.

Microsoft и Google са направили множество подобрения в проекта Chromium, за да оптимизират работата на браузърите Chrome и Edge в средата на операционната система Windows 10. Лично Microsoft е направил около 15 сериозни промени в сорс кода на Chromium, добавящи плавно превъртане, интеграция с Windows Hello, подобрена е работата със сензорната клавиатура и са направени редица други подобрения. Софтуерният гигант работи и върху прехвърлянето на Fluent Design в новия Edge, внедрил е нови функции, като ръкописното въвеждане текст и други.

Представените компилации на Edge работят само 64-битовата версия на Windows 10. В най-близко бъдеще Microsoft планира да добави поддръжката и на Windows 7, 8 и macOS.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Koko6ka Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Koko6ka
Koko6ka

Препоръчвам ви „нощната“ Canary версия. Просто си личи как Майкрософт бачкат.
Лично аз съм доволен. За съжаление все още този Едгеум е по-бавен от Едге, но се надявам да го оптимизират до официална версия.
Спрямо Хром е една идея по-бърз и по-малко лаком за РАМ браузър. Останалото е въпрос на предпочитания