Браузърът Microsoft Edge продължава да се развива и да получава нови функции. Версията Edge 94, която ще бъде пусната по-късно тази година, ще получи някои интересни нововъведения, които вече са налични в тестовите версии на приложението.

Според наличните данни, в Edge 94 ще бъде обновен интерфейса при режим на четене, ще се появят допълнителни подобрения на „спящите“ раздели и нова функция за преглед на историята на цените на продуктите в 10 онлайн-платформи, включително и Amazon. Това ще улесни потребителите при намирането на продукти на най-добрата цена.

Актуализацията ще подобри и функционалността на вградения инструмент за четене на дълги статии и обемни текстове. Когато е активиран, браузърът автоматично ще променя шрифта и фона на страницата, за да улесни потребителя при съсредоточаване върху четенето. В Edge 94 потребителят ще може да променя ширината на колоната на текста по свое усмотрение.

Някои промени ще засегнат „спящите“ раздели, които в някои случаи могат да освободят до 43% RAM. В Edge 94 потребителите ще имат възможност да хибернират отворените раздели след 30 секунди бездействие, докато сега този преход се осъществява само след 5 минути. Този интервал може да се променя в настройките. Тестовите версии на Edge също добавят индикатори за състоянието на раздела, за изобразяване състоянието на отворените страници и количеството памет, което може да бъде спестено, като бъдат поставени в спящ режим.

Очаква се Edge 94 да включва някои промени в дизайна на потребителския интерфейс, подобрена поддръжка на уведомленията за прогресивни уеб-приложения и др. Тези промени понастоящем са налични в тестовите версии на Edge, а в стабилните версии на браузъра ще се появят по-късно тази година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари