Microsoft Forms вече е достъпна за всички

0
1198

Microsoft обяви, че вече нейният инструмент за създаване на проучвания и тестове вече ще бъде достъпен за всички потребители, след като досега той беше наличен само за бизнеса и образователните институции.

Microsoft Forms позволява на потребителите да създават анкети или тестове на всякакви теми и инструментът работи на всяко устройство чрез онлайн версията или чрез мобилното приложение на Office.

В публикация в собствения си блог, в която обявява, че Forms вече е достъпна за всички, Microsoft предлага, че платформата може да се използва за събиране на информация и планове за различни събития от групови упражнения до празнични събирания или дори да помогне за организирането на виртуална викторина и други форми на забавление с приятели от всички точки по света.

В същото време обаче Microsoft Forms може дори да се използва във виртуални класни стаи, за да ангажира вниманието на учениците или да служи за създаване на забавни и интерактивни викторини и други игри с опция за видео срещи.

Microsoft Forms

Докато Microsoft Forms вече е достъпен безплатно за всеки потребител с Microsoft акаунт, абонатите на Microsoft 365 Personal и Family могат да добавят повече респонденти към своите анкети или тестове и могат да използват допълнителни шаблони.

Тъй като Forms се възползва от интелигентните инструменти на Microsoft, платформата може да бъде от голяма полза на създателите на анкети и проучвания, като прави интелигентни предложения за шаблони, докато потребителите въвеждат въпросите, в това число и предлага подходящи теми, както и добавя допълнителни въпроси и опции за отговори въз основа на това, което потребителите въвеждат в заглавието на формуляра.

Дори безплатните потребители на Microsoft Forms вече имат на разположение около десет шаблона, с които да създадат покани за рождени дни и празници, анкети с обратна връзка и дори формуляр за продажба на стоки като дрехи при групови поръчки. За да персонализират изгледа на формулярите, които създават, потребителите могат да използват свои собствени снимки за фон и допълнение.

След като формулярите са създадени, те могат да бъдат споделяни от потребителите чрез линкове или QR кодове, които могат да бъдат отворени практически от всяко устройство по всяко време. След като резултатите са въведени, можете също да ги експортирате директно в Excel за допълнителен анализ.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари