Калкулаторите са под път и над път, точно толкова масови са и мобилните приложения за пресмятане. Но за да ги използваш, трябва да си наясно как се решава проблема на първо място.

Какво да направим, ако не знаем? Изглежда от Microsoft са решили да ни помогнат. Те работят върху приложение с име Microsoft Math Solver. Това е приложението, което може да решава сложни и обемни математически задачи.

Най-добрата част е, че дори може да не въвеждаме нищо на ръка. Просто сканираме ръчните си записки с уравненията и задачата, а приложението ги смята за нас. Има опция и за ръкописно въвеждане на екрана.

Използва се изкуствен интелект, който решава задачите. Ако някъде срещне трудност, той ще ни препрати към Bing, където да потърсим помощ за решението.

Програмата не просто ще ни дава готови отговори, но ще може да предоставя обучителни материали, които разясняват проблема. Така ще можем да разберем поне основната концепция и в бъдеще да се справяме сами.

Все още текат бета тестове. Приложението е налично в Google Play и App Store

Това е официалната страница. От нея разбираме, че има поддръжка за множество езици. Microsoft Math Solver може да чертае и графики, за да разберем по-лесно връзката между променливите чрез визуализация.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Аi.
Аi.

Първи паднаха учителите по математика.
Cледват литературните герой.

Valkost
Valkost

Ааа, „ПОД ИГОТО“ изпревари математиците мнооого преди това ! 😠 На опашката чакат историците ! Дебилизма е програма N:1 ! Колкото по-малко се разработва черепната кутия, толкова по-лесно се управлява двигателя под нея ….

dedal
dedal

А той win си смята редовно сложни проблеми.
Примерно, когато му свърши рама пресмята дали трябва да извади син екран или да се ъпдейта.

Valkost
Valkost

Добро 🙂😂😄

Valkost
Valkost

Колкото по-малко се разработва черепната кутия, толкова по-лесно се управлява двигателя под нея …