Microsoft Office получи няколко нови функции с изкуствен интелект

0
583
Microsoft Office

Microsoft анонсира новите възможности на своя офис пакет по време на конференцията за разработчици и програмисти Ignite 2018. Конференцията се провежда в Орландо от 24 до 28 септември.

И трите нови функции на Microsoft Office използват мощта на изкуствения интелект. Новата функция Ideas следва потребителя, докато той създава нов документ и предлага разнообразни интелигентни съвети и подсказки. В PowerPoint например, Ideas дава препоръки за дизайна и оформянето на изображенията. В Excel, Ideas разпознава трендовете, предлага таблици и идентифицира статистическите пикове е данните.

Ideas се въвежда в Excel от днес, като постепенно ще започне да се появява и в другите приложения, започвайки от PowerPoint Online. Освен това, в Excel са въведени нови типове данни, които Excel може да преобразува в котировки на акции, и геоданни, подходящи за изграждането на интерактивни таблици.

Поддръжката на котировките на различни акции и географските данни се въвежда от днес. С тяхна помощ значително се облекчава обновяването на борсовите цени, информацията за различните компании, региони и т.н.

Друга нова възможност, вградена в Excel, е разпознаването на изображения. Тази функция преобразува начертаните на ръка скици на таблици, в стандартни таблици на Excel.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари