21.6 C
София

Microsoft Research представи системата за разпознаване на жестове Handpose

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Microsoft натрупа богат опит с технологиите за проследяване на движението. Първоначално на широката общественост бе представен контролера Kinect за геймърската приставка Xbox 360, след това версия за по-съвременната Xbox One, а неотдавна бе анонсиран шлемът за виртуална реалност HoloLens.

В лабораторията Microsoft Research активно се работи върху усъвършенстването на тази технология, а в началото на тази седмица бе представена системата Handpose за разпознаване на жестове с ръце.

Новата система разпознава жестовете с ръце в реално време с помощта на единствена камера, която може да отчита и дълбочината на изображението. Камерата работи с почти всякаква осветеност на обектите и разпознава жестовете при различно осветяване и на различно разстояние от камерата. Handpose използва сложни алгоритми за анализ и на най-малките движения на ръцете и може да ги фиксира спрямо околните предмети и фон. Новата система разпознава жестовете с ръце на разстояния от 10 сантиметра до няколко метра и може да се използва за дистанционно управление.

Handpose може да се използва в устройствата за виртуална реалност, при мобилните устройства и при десктоп-компютрите. Новата технология може да послужи за усъвършенстване на Kinect за Xbox One.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини