Популярният софтуер за видеоконференции на Microsoft прави големия скок от 2D към 3D.

От стартирането си през 2017 г. Teams mродължи да се развива благодарение на новите функции, с които се сдоби, като Mesh, режим Together и „презентационен режим“, които помогнаха за това двуизмерните срещи да станат по-потапящи, и носещи повече възможности и дълбочина на свързването помежду ни. Сега обаче, чрез комбиниране на различни възможности за смесена реалност на Microsoft Mesh и инструментите за производителност на Microsoft Teams, платформата за видеоконферентна връзка на Microsoft, буквално и преносно, навлиза в ново измерение.

Започвайки от първата половина на следващата година, платформата Teams ще даде възможност за напълно нови изживявания чрез въвеждането на персонализирани 3D аватари за потребителите и потапящи триизмерни екипни пространства, в които потребителите ще могат да се свързват и да споделят потапящи преживявания в 3D среда.

Персонализираните аватари също ще позволят на потребителите на Teams да поддържат присъствието си в срещи, без да се налага да включват своите уеб камери. Те дори ще могат да се свързват с околните, чрез своите виртуални аватари, със зрителен контакт и да изразяват емоции, като използват опциите за реакции в реално време, които ще бъдат предоставени. В същото време организаторите на екипни срещи ще могат да създават наистина потапящи пространства, които наподобяват физически работни пространства като конферентни зали, центрове за клиенти и салони, точно както в режима на Teams Together, но вече в 3D формат.

Портал към метавселена

Mesh за Teams е проектиран да бъде достъпен за всички потребители, като те ще могат да получат достъп до новото виртуално пространство на Microsoft чрез своите смартфони, лаптопи и дори слушалки и шлемове с добавена реалност, като едни от първите поддържани продукти, естествено ще бъде Microsoft HolLens.

Освен това новостите в платформата ще направят онлайн срещите още по-лични, ангажиращи и забавни, като Mesh за Teams ще служи и като един от първите начини да се докоснат до проекта „Метавселена“ за много потребители. Точно както Facebook прави своя мета ребранд, така и Microsoft иска да даде на своите потребители достъп до постоянен дигитален свят, населен от дигитални образи на хора, места и неща.

В нова публикация в блога на компанията, главният технически директор на Microsoft, Джон Роуч, сравнява метавселената с нова версия или нова визия за интернет, където „хората се събират, за да общуват, да си сътрудничат и споделят с останалите, участвайки чрез автентично присъствие от всяко устройство.“

Потребителите на Teams също ще могат да използват своите съществуващи документи, презентации и друго съдържание от Microsoft 365 и да споделят и да си сътрудничат, използвайки това пространствено.

Mesh for Teams стартира в предварителен преглед през първата половина на 2022 г. и вероятно ще чуем повече за този нов инструмент за онлайн сътрудничество и визията на Microsoft за метавселената, докато се приближаваме до официалното му стартиране.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари