fbpx
-4.2 C
София

Microsoft Teams получава планирани съобщения, мигновени анкети по време на срещи и др. с последните си актуализации

През ноември Microsoft пусна много актуализации в Teams, включително възможност за планиране на съобщения, които да се изпращат по-късно

Най-четени

Microsoft сподели последния кръг от актуализации на своята платформа за комуникация Teams, като по традиция се фокусира върху бизнес потребителите. Последните функции обхващат няколко категории, като най-забележителните от тях са възможността за планиране на съобщения за изпращане в по-късен момент и незабавни анкети за по време на срещи.

Нови функции за чат в Microsoft Teams

Планирането на съобщенията е доста разбираемо и това е функция, предназначена за работници в различни часови зони, така че да се избегне изпращането на съобщения до някого в извънработно време. Microsoft вече има подобна функция в Outlook, но сега тя ще е налична и в Teams.

Друга нова възможност в чатовете ще е възможността за приемане или отхвърляне на покана за групов чат от потребители извън вашата организация. Това вече беше възможно за индивидуалните чатове, но сега се разширява и за груповите чатове. Microsoft също така добави възможност за стартиране на чат в Teams с групи за разпределение, групи за сигурност с поддръжка на поща и групи на Office 365 с до 250 души.

Потребителите вече могат също така да филтрират своите известия за чат в Teams (в раздела Activity), така че да се показват само непрочетените известия. Microsoft актуализира начина на работа на търсенето, така че когато щракнете върху резултат от търсенето, няма да виждате историята на разговорите около съобщението, върху което сте щракнали, за да можете да получите пълния контекст.

И накрая, вече е възможно да прикачвате файлове от OneDrive for Business, когато заявявате одобрения с електронен подпис в приложението Approvals.

Функции по време на срещи и обаждания

На фронта на срещите и обажданията най-голямата промяна е добавянето на незабавни анкети по срещи. По принцип вече можете да създавате бързи анкети с двоични опции за отговор, като например Да/Не. Това улеснява бързото събиране на обратна връзка за идея, представена по време на среща, без да се налага да пишете каквото и да било.

Други актуализации включват възможността за автоматично превключване към изглед на мрежа 7×7 по време на големи срещи. Този изглед беше наличен и преди, но трябваше да се активира ръчно за дадена среща, а сега ще се показва при необходимост. Microsoft също така актуализира изживяването при срещи в интернет с новия екран за предварително присъединяване, динамичен изглед и нова лента за управление. За потребителите на PSTN вече е възможно да се присъединят към стаи за почивка в дадена среща и да се върнат към основната среща след това. Междувременно приложението за Android вече поддържа транскрипция за индивидуални и групови разговори.

Нови функции за устройствата на Teams

Ако използвате определени устройства на Teams, също има някои новости за вас. Сега, когато даден потребител е в хибридна среща в заседателна зала с устройство Teams Rooms, като същевременно се присъединява и чрез личното си устройство, видеоканалът на този потребител ще бъде премахнат от изгледа в устройството Teams Rooms, тъй като потребителите в заседателната зала могат да го видят лично.

Microsoft също така добавя поддръжка на „hotdesking“ в портретен режим за дисплеите на Teams. Microsoft също така преименува лиценза за телефон за обща зона на лиценз за споделени устройства на Teams, който вече включва достъп до преживяването „hotdesking“, така че различни потребители да могат да резервират дисплей на Teams, който да използват с личните си данни при необходимост.

Има и ново сертифицирано за Teams устройство – Poly G5700. Това е модулна система, която може да свързва множество камери, микрофони и други, и вече е сертифицирана за използване в големи заседателни зали с Teams за Android.

Що се отнася до управлението, IT администраторите вече могат да управляват целия жизнен цикъл на Surface Hub като Teams устройство от портала Teams Admin Portal. Те могат също така дистанционно да рестартират устройството, да изтеглят дневници и др.

Тези функции може би все още се разпространяват, така че може да видите някои от тях, докато други все още не са се появили. Ще трябва да изчакате още известно време, ако не виждате някои от тях. За правителствените организации си струва да се спомене също, че поддръжката на Teams Connectors идва при клиентите на GCC, а възможността за предаване на записи от настолно устройство на Teams към устройство на Teams Rooms се разпространява при потребителите на GCC-High.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини