Microsoft Teams също ще работи по-добре на MacBook с чипове M1

0
149

Използването на Microsoft Teams на устройства MacBook ще стане много по-производително в близко бъдеще, благодарение на новата актуализация на услугата за видеоконференции.

От Microsoft потвърдиха официално, че работят по надстройка на Teams за операционната система macOS, която ще доведе до значително увеличаване на бързината и ефективността на работата на приложението на Mac устройства спрямо досега. Още по-голямо увеличение в производителността и бързодействието се очаква да се наблюдава при устройствата MacBook с новите ARM-базирани процесори на Apple M1.

Няма много конкретни подробности около това какво точно ще предложи актуализацията, но Microsoft очевидно потвърди, че е в процес на разработка на нова версия на Team за macOS в един от форумите си за поддръжка.

В публикация във форума за обратна връзка на Microsoft Teams UserVoice, администратор, идентифициран само като „Алекс“, отговори на публикация, в която потребител се оплаква от лошата производителност на приложението за MacBook, че скоро се очаква актуализация.

„Благодарим за отзивите. Непрекъснато се стремим да осигурим повишаване на производителността на Mac Client, включително подобрения Electron 10, които излизат. Ние също така се занимаваме агресивно с други възможности за повишаване на производителността на Mac клиента“, отбелязва „Алекс“.

Първоначалната публикация дойде от потребител на macOS Mojave 10.14.2, като отговорът на „Alex“ очевидно иска да успокои потребителите, че предстоящата актуализация ще донесе ползи и за потребителите по-стари версии на операционната система.

Следващият набор от актуализации на Microsoft Teams ще бъде пуснат през април, така че надстройката на macOS може да се очаква тогава – въпреки че все още няма потвърждение от Microsoft.

В миналото компанията е представила няколко съществени ъпгрейда за Mac за Teams, тъй като изглежда иска да достигне до повече потребители в конкурентната операционна система. Това включва скорошна актуализация, която позволява на потребителите да взаимодействат със своите срещи, като използват сензорната лента Touch Bar на устройствата Macbook, които не предлагат поддръжка на сензорен екран.

На други места клиентите, използващи услугата Outlook за Mac на Microsoft, също могат да се насладят на по-тясна интеграция между Teams и имейл платформата, след като Microsoft представи нова функция, която позволява на потребителите да споделят съдържание от имейли, включително прикачени файлове, в чатове на Teams.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари