Microsoft Teams ще бъде част от приложенията по подразбиране в Windows 11

3
275

Приложението Teams на Microsoft ще бъде дълбоко интегрирано в предстоящата актуализация на операционната система Windows. По време на предварителния преглед на новия Windows 11, който все още не е официално разпространен от Microsoft, става ясно как ще бъде по-лесно и по-достъпно за потребителите да създават и да се присъединяват в срещи в Teams. Приложението ще получи видно разположение в стартовото меню в Windows 11 и ще бъде интегрирано в цялата система. Също така потребителите ще имат възможност да заглушават или отглушават микрофона си, както и да управляват камерата, директно от лентата на задачите.

В публикация в своя блог, в която анонсират промените официално, Microsoft казват следното:

„Вече потребителите ще могат незабавно да се свързват чрез текстови съобщения, чат, глас или видео разговор с всичките си лични контакти, навсякъде, независимо от платформата или устройството, които използват – Windows, Android или iOS. Ако човекът, с когото искате да се свържете, не е изтеглил приложението Teams, все още ще имате възможност да осъществите контакт с него директно чрез SMS стандарти“.

Microsoft Teams достигна 145 милиона активни потребители дневно през април. През това време не може да се каже, че платформата е работила безупречно и отлично по всяко време – имаше няколко големи и мащабни прекъсвания, които засегнаха потребителите от цял свят, както и по-малки такива, случвали се на регионално ниво, но до голяма степен това се дължи на скорострелния растеж на активните потребители в платформата. Благодарение на своите партньорства с много корпорации, организации и образователни институции и министерства по света, Microsoft успя да изгради една немалка потребителска база на Teams и да завземе добро количество пазарен дял от непрекъснато растящия пазар на решения за видео срещи.

Microsoft пусна безплатната потребителска версия на Teams през май. По-рано този месец компанията предвиди ново оформление на услугата, което ще се появи в приложението по-късно тази година. То е проектирано да помогне за подобряване на хората, които са в хибридни работни режими – когато някои хора са в офиса, а други се присъединяват към срещи дистанционно.

Microsoft вече интегрира някои от функционалностите на Teams в лентата на задачите дори в Windows 10, като след инсталиране на приложението, се появяват редица бързи и удобни инструменти, които показват дълбоката му интеграция с операционната система. Сега изглежда обаче, че компанията иска Teams да стане наистина неразделна част от операционната система, досущ като собствения си браузър Edge, магазина за приложения и ред други инструменти, които са налични в операционната система по подразбиране. Отделно, интеграцията с някои приложения от софтуерния пакет Microsoft Office, би могла да повиши атрактивността за много потребители.

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари