Microsoft Teams ще показва кои участници в срещите са най-ангажирани с помощта на AI

3
2103

Microsoft създаде нов инструмент за изкуствен интелект, който ще информира потребителите на Teams кои участници в срещата са най-ангажирани. Решението с изкуствен интелект, наречено Affective Spotlight, ще използва невронна мрежа, за да анализира израженията на лицето и да определи как участниците в срещата реагират на речта на говорителя.

В ранните проучвания Affective Spotlight получи положителна обратна връзка от много потребители, като много от тях потвърдиха, че се чувстват по-добре, когато говорят по време на среща и софтуера за проследяване на активността на техните слушатели работи. Останалите участници обаче, които не са домакин на срещата, не забелязват никаква индикация в презентацията независимо дали AI работи или не.

„Възможността за наблюдение на реакциите на аудиторията е от решаващо значение при изнасянето на презентации“, обясни изследователският екип на Microsoft. „Въпреки това, настоящите платформи за видеоконференции предлагат ограничени решения за подпомагане на тази част. Тази работа използва скорошния напредък в развитието на сензорите за проследяване на действието, за да проследи и улесни комуникацията между домакините на срещи и аудиторията.“

AffectiveSpotlight работи, като класифицира изразите в обичайните човешки емоции, включително тъга, щастие или изненада, и дори може да се похвали със системи за проследяване на движението на веждите, за да сканира за обърквания. Всички изрази са оценени между 0 и 1, като положителните отговори получават най-високата оценка. На интервали от 15 секунди по време на разговор, участникът в Teams с най-висок резултат се показва на водещия.

Microsoft работи усилено, за да добави нови функции към Teams по време на пандемията на COVID-19, включително преустройство на системата за съхранение и улесняване на споделянето на файлове с колеги. Други инструменти за онлайн сътрудничество са стартирали подобни подобрения, като конкуренцията се нажежава, тъй като бизнесът продължава да разчита на цифрови инструменти, за да позволи отдалечената работа.

Независимо дали AffectiveSpotlight има голямо значение за потребителите на Teams, вероятно AI ще играе все по-важна роля на работното място напред, така че не би било изненада, ако бъде добавен към други инструменти за сътрудничество.

1 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари