Microsoft: Windows 8 няма да изисква закупуването на нов компютър

16
23

Демонстрирайки интерфейса на Windows 8, корпорация Microsoft разказа за това какви системни изисквания има операционната система, за да може да работи оптимално.

Вице-президентът на подразделенията Windows Planning, Hardware и PC Ecosystem, Майк Анджило, съобщи, че Windows 8 няма да изисква закупуването на нов компютър. Хардуерните изисквания за стартиране на операционната система не се отличават много от тези на Windows 7. Става въпрос за компютър с х86 процесор с тактова честота 1 GHz или повече, да бъде оборудван с 1 GB оперативна памет и да има 16 GB свободно дисково пространство.

За новия интерфейс на Windows 8, както подчертава Microsoft, е нужен дисплей със съотношение на страните 16:9 и резолюция 1366×768 пиксела. Екран с разделителна способност 1024×768 пиксела също е съвместим, но при по-ниски стойности ще се стартира стандартният интерфейс.

Windows 8 ще използва вградените в компютъра датчици – сензори за приближения и ориентация. Като цяло, г-н Анджило отбеляза, че операционната система е способна да се адаптира с хардуера на компютъра, по специално, да оптимизира интерфейса.

По-подробна информация за Windows 8 компанията ще разкрие през септември, а пускането на операционната система е планирано за 2012 година.

16
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
16 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Viiipeer
Viiipeer

Логично, след като версията ще е бъде една за всички устройства и PC.

UnderDark
UnderDark

…….Вице-президентът на подразделенията Windows Planning, Hardware и PC Ecosystem, Майк Анджило, съобщи, че няма да се изисква и закупуването на Windows 8 .
Хахахахаха . Това е новината която чакаме.

Naminator_X_
Naminator_X_

1во – Не вярвам, че джама ти е лицензиран
2ро – Като си толкова отворен си качи луникс и се кефи на „linux gaming“ и flash hardware acceleration*

*** – А да забравих…дори случайно да имаш стабилен драйвър на графичната карта … тези неща просто липсват при луникс 🙂

ПП: Не ми говори колко бил сигурен и здрав моля ти се щото това вече е мит

zubracha
zubracha

Я тоя вицепрезидент да поработи малко на седмицата на комп с посочените по-горе минимални изисквания да види за какво става въпрос…

felix123
felix123

и какво върви си супер добре дори при минималните изисквания,говорите наизуст

Naminator_X_
Naminator_X_

Старата ми машина е с 1ГБ рам и 2GHz P4 процесор – върви си повече от добре – дори съм и пуснал Aero ефектите 🙂

UnderDark
UnderDark

2.1 Naminator_X_ Това какво общо има с моя коментар. LOL .Какви отворени джамове ,какъв линукс ? А стабилния драйвър за видео карта направо ме потресе. И кое е сигурно и здраво ???

А аз си мислех че съм пуснал СМЕШЕН коментар.

Naminator_X_
Naminator_X_

Твоя не беше смешен…твоя беше глупав, а отговора ти доказва моята скромна теза … ти приятелю си шибан олигофрен ! 🙂

danchobg
danchobg

Да се посмеем на „висшия интелект“……

UnderDark
UnderDark

Naminator_X_ За секунда само се замислих защо е тази несвързана злоба в коментарите ти към моите постове. Само за секунда.Добре.Имаш извиненията ми .Повече няма да чу.кам майка ти.А и започваше да ми омръзва.Вече ще има повече време за теб – да те пере ,да те къпе и да ти готви.Дано това оправи настроението ти. Приятелю 🙂