MicroStrategy закупи биткойни за още $500 милиона

0
701

Компанията за създаването на съвременен аналитичен софтуер MicroStrategy Inc. предостави на борсата конвертируеми старши облигации с обща сума $500 милиона и падеж 2028 година. Получените от тази операция финансови средства са в размер $488 милиона и ще бъдат изразходвани за закупуването на биткойни.

Мениджмънтът на компанията определи доходността на този специфичен финансов инструмент на ниво 6,125% годишно. Високото търсене от страна на инвеститорите е дало възможност да се увеличи размера на първоначално инвестираните $400 милиона и да стесни диапазона на волатилност в пределите на 6,25-6,5 процента годишно.

Обезпечението на тези бондове са почти всички финансови активи на тази компания, включително биткойните и другите криптовалути, придобити по времето и след предоставянето на облигациите на борсата. Според официалния финансов отчет, MicroStrategy притежава 97 079 BTC или около $3,745 милиарда според днешния курс на биткойна.

Финансовите анализатори от Уолстрийт възприемат облигациите на MicroStrategy като финансов инструмент, който дава възможност на компанията да заложи върху ръста на водещата криптовалута в рамките на валидните към днешен ден регулаторни рамки.

Криптовалутните експерти изразиха мнение, че годишна лихва в размер на 6,125% изглежда изключително привлекателно към днешен ден, когато FED одобрява лихвени проценти от този род близки до нулата. По този начин MicroStrategy осигурява висока доходност на своите инвеститори, притежаващи акции на компанията, цената на които корелира с курса на биткойна, но не зависи пряко от него.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари