Mitshubishi Electric обвини LG Mobile в нарушаване на патентни права

0
14

Според японската информационна агенция Kyodo News, компанията Mitshubishi Electric е подала съдебен иск срещу японското подразделение на южнокорейската компания LG Electronics на стойност около 380 милиона йени. Сумата се изисква като обезщетение за нарушаване на патентни права, допуснати във внасяните от корейската компания в Япония смартфони. От Mitsubishi заявиха, че LG е допуснала нарушения в областта на комуникационните технологии, прилагани в мобилните телефони.

От LG отговориха, че не са съгласни с обвиненията и планират да се защитават с всички възможни законни средства.

По данни на Токийския районен съд, в иска компанията LG Electronics Japan се обвинява в незаконно използване на технологии за предаване на компресирани гласови данни, видео и текст. Технологиите, изброени в иска, са били патентовани в Япония през 2009 и 2010 година.

Mitsubishi Electric заявява, че от LG са използвали патентованите технологии без съгласието на правообладателя и са внасяли в Страната на изгряващото слънце смартфони, които са нарушавали патентите. В иска си концернът Mitsubishi Electric твърди още, че вследствие на това компанията вече е претърпяла щети в размер на 350 милиона йени. Освен това, в съдебните документи Mitsubishi изисква забрана за продажбите на телефони със споменатите нарушения на авторските права. По оценки на компанията, от юни 2009 год. в Япония са били продадени най-малко 1.75 милиона такива смартфони.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за