MMO игра на NASA излиза догодина

0
17

NASA планира да спонсорира създаването на MMO игра, наречена „Astronaut: Moon, Mars and Beyond”.

Опитите на космическата агенция да образова и подбужда интереса на младото поклонение към астрофизиката в ерата на дигиталните технологии са изключително успешни. Сайтът на агенцията е пълен с интересна мултимедия, а астронавтите изпращат туитове докато са в орбита около Земята. Сега NASA търси начин да вкара сериозната наука в игра, която едновременно да е образователна, но и интересна за геймърите.

Това е доста трудна задача за агенцията, която още през 2007 г. започна проучване на предложенията, за да открие златната среда. Победител е канадското студио за игри Project Whitecard, което обещава да създаде забавна и в същото време научно акуратна MMO игра.

Проектът, който е с работно заглавие „Astronaut: Moon, Mars and Beyond”, успешно приключи първия рунд за търсене на финансиране, като благодарение на шума в социалните медии надмина първоначално поставената цел от $25,000 само за 2 седмици. Бета версията на играта е планирана за декември 2012 г.

„Това ще бъде възможност да се докоснем до Слънчевата система по начин, който, учудващо, не е правен до сега”, коментира изпълнителният директор на Project Whitecard Khaled Shariff. „Ние искаме да представим един реалистичен Марс. Какъв по-добър начин да постигнем това, ако не с помощта на хората от NASA, които да следят дали го правим правилно”.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за