Системата за международни преводи MoneyGram започва използването на XRP токени, съобщи The Wall Street Journal. Криптовалутата ще помогне на финансовата компания да намали разходите и да реши проблемите с ликвидността.

След официалното обявяване на договора между MoneyGram International Inc. и Ripple, цената на криптовалутата се покачи с 13%. През миналата година валутният курс на тази криптовалута се увеличи с рекордните 31 000%.

В проекта ще участват и финансовите учреждения, които работят с MoneyGram. Това са около 100 банки, включително UBS и Santander. Очаква се през 2018 година всеки три от пет големи системи за парични преводи да използват XRP токените. Една от тях е MoneyGram, която по мащаб на дейността отстъпва само на Western Union.

Сега се провеждат тестовете на работата с криптовалутата Ripple заедно със системата xRapid за осъществяването на международни парични преводи.

За разлика от популярния биткойн, операциите с Ripple протичат по-бързо и са по-евтини. Reuters съобщи, че Bitcoin транзакциите вече струват около $30, докато XRP операциите струват само няколко цента.

През 2017 година курсът на биткойна нарасна с 1500%, но това не може да се сравнява с XRP. През последните 12 месеца криптовалутата Ripple поскъпна с 31 000%. След обявяването на съвместната работа с MoneyGram курсът на XRP токена превиши $2. Сега цената на 1 XRP е на ниво $2,06.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари