Monsanto, небезизвестния агро-химичен гигант, заел се с мисията да ни „спаси“ завинаги от пчелите, си има своите по-големи и по-малки мръсни тайни и не желае другите да ги знаят, а за целта са използвали не кого да е, а самите Google. Това разбираме от материал на Guardian от миналата седмица. Изданието позовава разкритията си на наскоро разсекретени документи.

Кери Гилъм е журналист на агенция „Ройтерс“, която пише за ефектите върху здравето, причинявани от продуктите на Monsanto. Но в мащабна кампания по „намаляване на щетите“, компанията работи по това да дискредитира работата ѝ, според разследване на британската медия. Това, което звучи особено смущаващо в статията на Сам Левин от Guardian е, че компанията е плащала на интернет гиганта, за да показва препоръчително резултати в търсенето, които поставят под съмнение и критикуват разкритията на Гилъм.

Преди две години, Гилъм се подготвя с издаването на книгата си „Изпиране: историята на един убиец на плевели, рак и деградирането на науката“ (Whitewash: The Story of a Weed Killer, Cancer, and the Corruption of Science), Monsanto предприема по-агресивни действия. Компанията изготвя списък с конкретни стъпки, които трябва да опровергаят твърденията в книгата преди тя да излезе от печат, като в същото време привлече съмишленици, които да потвърдят, че химикалите доставяни от тях са безопасни. За целта, Monsanto не само специалисти от съответните области, но и SEO експерти. Що се отнася до критиците на действията на компанията, то те трябвало да бъдат нарочвани за „антиглифозатни-активисти и подкрепящи органичното земеделие капиталистически организации“.

Току-що излязла книгата ѝ и в Amazon се появили изключително остри критики на работата ѝ и конкретно към нея.

Параноята и ожесточението на Monsanto стигат дотам, че да следят активността на известния музикант Нийл Йънг, който през 2015 издава албум, озаглавен The Monsanto Years, подготвяйки даже съдебно преследване към него.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
микгигс
микгигс

това за телевизия Скат може, тук не!

1154
1154

Съдебно жури в американския щат Калифорния постанови компанията „Монсанто“, която отскоро е собственост на германския химически концерн „Байер“, да изплати повече от 2 млрд. долара обезщетение на двойка, която е предявила иск за това, че препаратът на компанията за борба с плевелите Roundup е причинител на раковото им заболяване, съобщава „Франс прес“.

Решението е последното от поредицата съдебни поражения за „Монсанто“ заради Roundup.

Компанията настоява, че продуктът, произведен на основата на глифозата, не е свързан с рака.

микгигс
микгигс

глупости

1154
1154

Компанията „Монсанто“ беше осъдена да плати 80 милиона долара на калифорниец.

Причината е, че той заболял от рак и заради използването на хербицида „Раундъп“, без да е бил информиран от етикета му за възможни вредни последици за здравето.

Изходът от делото е изключително важен, тъй като срещу компанията „Монсанто“се водят 13 600 подобни дела в Съединените щати.

сащ=русия
сащ=русия

Тази страхотна компания е отговорна за Agent Orange, освен това правят заплахи за растенията, с цел да продават своите модифицирани семена на растения. Целта е монопол на пазара за семена на култури.

Михаил Вохам
Михаил Вохам

Ужасяваща е тази супер нечовешка компания – „Монсанто“ .
И ето че по анти-капиталистическа линия сключиха споразумение с друга супер отровна компания – Google.
И гигантът Монсанто и гигантът Гугъл са предвестници на зловещия Нов световен ред.
И двете компании са собственост на глобалисти и (предполагам) евреи.
И двете компании работят за унищожаване на човека и за настъпващата ера на Сатаната.

Trial
Trial

Е то не е ли ясно вече – конгломератът от тези компании следва да сформира за вбъдеще „Партията Майка“, а джаджите от интернета на нещата – нейните уши и очи. КамЪнисти, сър!

Зоро
Зоро

Аха, значи Гугъл предлага услуга „избирателно дискредитиране“. Знаете ли по колко струва на човек?

GFL
GFL

Това са просто google ads, които излизат над резултатите при търсене.