Morgan Stanley: „До края на тази седмица Илън Мъск ще стане най-богатият човек на планетата

6
1753

Изключително бързият ръст на курса на акциите на Tesla за миналата година осигури и бързото увеличаване на финансовото състояние на Илън Мъск, който бързо се издигна в рейтинга на най-богатите хора в света. Към днешен ден той е на второ място, като отстъпва единствено на основателя на Amazon Джеф Безос, но още в края на тази седмица те могат да си сменят местата.

Според рейтинга на Bloomberg за най-богатите хора на планетата, към днешен ден капиталът на Илън Мъск възлиза на $176 милиарда, като засега Безос има $12 милиарда повече. Но курсът на акциите на автомобилната компания на Мъск продължава да расте и определя динамиката на благосъстоянието на генералния директор на Tesla. Основният капитал на Мъск са именно акциите на неговата автомобилна компания и ръстът на тяхната цена го издинга на самия връх на рейтинга на най-богатите хора в света.

Според прогнозите на аналитиците на Morgan Stanley, акциите на Tesla имат всички шансове още до края на тази седмица да поскъпнат до $810 за 1 TSLA. Това автоматично ще увеличи финансовото състояние на Илън Мъск до ниво, при което той ще стане най-богатият човек на планетата. Тази прогноза е съвсем логична, като се има предвид че САЩ въвежда нови екологични изисквания, които ще ускорят прехода към електромобилите.

2.8 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари