Motorola няма да успеят да забранят продажбите на продукти на Microsoft

0
27

Федералният съд в американския град Сиатъл, който бе ангажиран с двуседмичното патентно дело между Motorola и Microsoft, взе решение, с което първите няма да получат възможността да забранят продажбите на продукти на вторите. Motorola ще получават пари от Microsoft заради това, че те използват лицензирана от тях технология, но няма да успеят да изтикат продуктите им от пазара.

Напомняме, че делото бе започнато от Microsoft, които твърдят, че телефоните с Android на Motorola нарушават техни патенти. Motorola отвърнаха на удара с абсолютно същия аргумент, твърдейки, че този път конзолата Xbox използва лицензирана от тях технология. Последва гореспоменатото дело в Сиатъл, ръководено от съдията Джеймс Робарт.

Motorola със сигурност не са доволни от решението на съда. Освен, че няма да могат да забранят продажбата на продукти на Microsoft (в частност, Xbox), по всяка вероятност, няма и да успеят да изкопчат от конкурентите си толкова пари, колкото им се иска. Съдията Робарт ще бъде този, който ще определи таксите за използването на тези патенти, без да се интересува от позицията на Motorola.

Motorola са един от малкото производители на смартфони с Android, които все още не са плащали лицензни такси на Microsoft. Щом съдът в Сиатъл приключи окончателно с делото обаче това може да се промени.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари