Motorola обяви за разделянето на компанията на 4 януари

0
28

Компанията Motorola официално обяви, че на 4-ти януари 2011 година ще бъде завършен процесът на разделянето на компанията на две части: Motorola Mobility (MMI) и Motorola Solutions (MSI). В първото подразделение ще се разработват и произвеждат мобилни телефони и ТВ приставки. Втората част ще се занимава с корпоративно комуникационно оборудване.

Тази реорганизация няма да промени ръководството на компанията. По специално, ръководителят на Motorola Mobility ще стане Санджай Джа (Sanjay Jha), който сега оглавява отдела на компанията за разработване на мобилни телефони. Управителят на Motorola Solutions ще бъде Грег Браун (Greg Brown), като за момента той се явява изпълнителен директор на Motorola.

Интересен е фактът, че по време на разделянето на Motorola, компанията ще продаде своя бизнес, свързан с безжично мрежово оборудване на Nokia Siemens Networks. Що се отнася до ценните книжа, то за всяка осма стара акция Motorola ще дава на акционерите по една от Motorola Mobility. След като завърши разделянето, ще бъде направено обратно разпределение от 1 към 7, като номиналната стойност на новите акции ще се увеличи до седем пъти.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за