21.6 C
София

Motorola предложи патентно споразумение на Microsoft

Най-четени

Motorola Mobility предложи патентно споразумение на Microsoft, което да сложи край на съдебната битка между двете компании. Офертата беше направена публично, но редмъндският гигант отказа да я приеме и постави под въпрос нейната сериозност, съобщи Neowin.

Двете компании се съдят една друга за различни патентни нарушения. Motorola търси правата си във връзка с патент за индустриални стандарти, свързан с компресията H.264, а Microsoft смята, че е жертва на интелектуална кражба за патенти, свързани с ActiveSync. Съдебните битки са дълго и скъпо удоволствие и най-изгодно за двата гиганта би било сключването на споразумение и прекратяване на делата.

Предложението на Motorola е Microsoft да плаща по 50 цента за всяко продадено копие от операционната система Windows и 2.25% от приходите, идващи от игралните конзоли Xbox 360. В замяна дъщерната компания на Google ще плаща по 30 цента на Microsoft за всеки свой телефон, който включва технологията ActiveSync.

Ако не се стигне до споразумение последиците и за двете компании могат да бъдат катастрофални. Те биха могли да издействат една на друга забрана за продажба на продуктите в САЩ и някои от големите европейски страни. Така Motorola Mobility и Microsoft ще останат без най-големите си пазари, а от това ще спечелят само конкурентите им.

Microsoft постави под съмнение легитимността на предложението, но приветства опитите на Motorola за разрешаване на проблемите. Според редмъндската компания, финансовите параметри на предложеното споразумение не отговарят на индустриалните стандарти за патентни права и са несправедливи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини