Motorola прекратяват бизнеса си в Южна Корея

0
34

Както знаем, от известно време насам Motorola Mobility е част от Google, които, откакто получиха пълен контрол върху съдбата на компанията, отприщиха вълна от затваряне на офиси и съкращения на служители. Такава ще бъде участта на голяма част от хората, работещи за клона на Motorola в Южна Корея. Google планират да приключат до голяма степен бизнеса си в азиатската страна.

„До голяма степен“ означава, че не всички отдели на тамошния им клон ще бъдат затворени. По всяка вероятност сред съкратените ща се служители от отделите по Изследване и развитие и по маркетинг на потребителски мобилни устройства. Говори се, че броят на съкратените хора ще бъде 500. След изпълняването на тези стъпки, в Южна Корея ще продължат да функционират само отделът за домакински продукти и част от отдела им iDEN.

Google описаха взетите мерки като „трудно, но необходимо решение“ и напомниха, че плановете им за преструктруриране на Motorola Mobility са известни още от август тази година. Тогава те бяха обявили, че ще съкратят общо около 4000 работни места в компанията, която стана тяхно притежание за $12,5 милиарда година по-рано.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари