fbpx
7.2 C
София

Mozilla анонсира нов браузър, като инструмент за разработчици и програмисти

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Mozilla съобщи, че на 10-ти ноември тази година ще представи нов уеб-браузър, създаден специално за разработчици на уеб-приложения. При създаването на различните уеб-приложения, програмистите използват различни софтуерни инструменти – редактори на код с осветяване синтаксиса на програмния език, разнообразни добавки към браузърите и много други, които не се съчетават особено добре един с друг и принуждават разработчиците да превключват между различни програми, уеб-браузъри и платформи, а това забавя тяхната работа и понижава ефективността на разработването.

Mozilla последно време активно добавя най-различни помощни програми към браузъра добавя Firefox, които улесняват работата на програмистите. Сега се търси решение за обединяване на всички необходими софтуерни инструменти във вид на специализиран браузър, който е специално предназначен за създаване и настройка както на нови, така и на съществуващи уеб-проекти.

Засега няма подробности за новия проект и за разликите между специализирания и стандартния уеб-браузър Firefox, споменава се само, че в него е включен софтуер на Mozilla като интегрираната среда за разработване WebIDE и допълнението  Firefox Tools Adapter, което служи за оценка работата на уеб-приложенията в зависимост от различните платформи и браузъри. Повече подробности очевидно ще има на 10-ти ноември.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини